Juhani Karvinen kirjoittaa Ristin Voitto lehdessä Pyhän Hengen tehtävistä (RV 16.9.2023).

”Luukkaan kirjoittama Apostolien teot on kertomus evankeliumin leviämisestä kaikkeen maailmaan. Pyhällä Hengellä oli ratkaiseva osa tässä kaikessa. Henki mainitaan Apostolien teoissa yli 40 kertaa. Kyse on Pyhän Hengen teoista ihmisten kautta. Ellei helluntaita ja Pyhän Hengen vuodatusta olisi ollut, ei tätä kirjaa olisi tarvinnut kirjoittaa. ”

Jeesus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti (Heb 13:8). Mekin turvaamme Pyhän Hengen työhön: meidän omat kykymme ovat hyvin rajallisia, mutta Pyhän Hengen antama voima ja johdatus on rajaton! Itsessään ihminen väsyy. Pyhä Henki virvoittaa ja antaa uutta voimaa.

Lisäksi Jeesus lupasi, että Pyhä Henki opettaa meille kaikki ja muistuttaa metä kaikesta (mitä hän on opettanut). Olemme siis hyvässä hoidossa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *