Korona pandemia jatkuu, jatkuu …

Kukaan ei olisi uskonut, että joudumme tilanteeseen, jossa kristityille tärkeitä yhteisiä kokoontumisisa rajoitetaan – jopa kielletään. Rajoitukset kyllä hyväksymme ja ymmärrämme, että ne ovat kaikkien parhaaksi.

On kuitenkin mahdollista, että sinänsä tarpeelliset rajoitukset luovat uusia toimintamalleja, jotka merkittävästi rajaavat meidän vapauttamme kokoontua Jumalaa palvelemaan. Jumalanpalvelukset ovat meille kuitenkin yhteisen rakentumisen ja toivon tilaisuuksia.

Jumalanpalveluksessa me saamme uudelleen muistutuksen siitä, että

 • Hän pitää meistä huolen
 • meille on luvattu terveys
 • Herra lupasi olla meidän kanssamme joka päivä
 • meillä on tulevaisuus ja toivo
 • me emme ole yksin.

Korona-aikana terveys – tai huoli terveydestä – on luonnollisesti kaikkien mielessä. Pietarin ensimmäisessä kirjatussa puheessa pakanoille, hän kertoo Jeesuksen elämästä ja työstä: ”teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet”. Jeesus ei ole ainoastaan opettaja, vaan hänen puheessaan on voima ja valta.

Kun Jeesus oli menossa pois taivaaseen, niin hän lohdutti opetuslapsia sanoen ”minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20).

Kristittyinä me emme ole yksin, vaan meillä on tukiverkosto sisaria ja veljiä. ”Kantakaa toistenne kuormia, ja niin te täytätte Kristuksen lain” (Gal. 6:2).

Rukoillaan edelleen yhteisten asioiden puolesta:

 • rukoillaan virukseen menehtyneiden ja heidän läheistensä puolesta
 • rukoillaan sairastuneiden ja altistuneiden puolesta
 • pyydetään varjelusta niille, jotka ovat suurimmassa vaarassa ja ovat heikkoja
 • anotaan viisautta esivallalle,
 • pyydetään taidollisuutta ja viisautta lääkäreille ja tutkijoille tilanteen hoitamisessa (pandemian hoito, rokote)
 • rukoillaan toimittajien puolesta, että he osaisivat jakaa oikeaa ja asiallista tietoa
 • rukoillaan perheiden puolesta, jotta kärsivällisyys poikkeusoloissa riittäisi vanhemmilla ja lapsilla
 • rukoillaan niiden puolesta, jotka ovat pandemian vuoksi taloudellisessa ahdingossa
 • rukoillaan hoitohenkilökunnan puolesta, että he jaksavat paineen alla tehdä työnsä niin kuin jumalalle.

Lisäksi on haaste meille kaikillei – ”älkäämme jättäkö omaa seurakunnan-kokoustamme …” – Heb. 10:25

– JLe

One thought to “Toivo ja lohdutus Koronan aikana!”

 • Informer

  Esimerkiksi Liettuassa ilman korona-passia et saa enää ostaa (edes ruokaa kaupasta) etkä myydä..etkä saa palvelua lääkärissä..tai missään. SIIS..et saa ostaa etkä myydä..kuulostaako tutulta? ..ja nythän saat jo kätevästi asennettua rokotetiedot sellaiseen rfid-siruunkin jos haluat..se muuten asennetaan peukalon ja etusormen välisen iho-alueen alle…käteisestähän halutaan toden teolla eroon (levittäähän se virustakin) ja siihen ihonalaiseen siruun saa kätevästi tallennettua koko muunkin lompakkonsa sun muuta…seuratkaa aikaanne…World Economic Forumin Klaus Schwab on transhumanisti ja mm. WEF:in videoita katsomalla selviää heidän agendansa..Klaus Schwab on puhunut että lähitulevaisuudessa kaikilla (pitäisi) olla tämä siru..video haastattelusta, jossa hän näin sanoo, löytyy youtubesta.
  Myös karanteenileirejä on jo rakennettu ja niistä on uutisoitu (ei tosin suomessa) ihan virallisissa uutisissa eikä missään salaliittosivuilla/videoilla…australian queenslandin, wellcampin lentoaseman lähelle rakennetusta karanteenikeskuksesta uutisoitiin vähän aikaa sitten jotenkin niin, että sinne aletaan siirtämään seuraavaksi rokottamattomia..aluksihan sen (niiden) tarkoitus oli muka vain pitää siellä maahantulijoita hetken karanteenissa…kiinassa tietenkin on pahin meneillään..mutta sieltähän tähän antikristuksen teknokratia-totalitarismiin otetaankin mallia..Klaus Schwab on Xi Jinping:in kaveri..petoja molemmat.

  Jumalan Siunausta

  Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *