"Porque la palabra de Dios es viva y eficaz, y más cortante que toda espada de dos filos".

-  Hebreos  4:12

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

"Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omina neuvoin selitettävissä; sillä ei ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minä saivat Jumalalta".

- 2. Piet. 1;20,21

.

Kauko ja Nina Uusila tekevät Raamattulähetystyötä Uruguayssa

Kauko Uusila kirjoittaa kevään 2008 lähetyskirjeessä kuulumisia Raamattutyöstä.

"Rakkaat ystävät koti-Suomessa!

Rauhan tervehdys Uruguaysta. Täällä Etelä-Amerikan ”kainalossa” kesä on parhaimmillaan. Olemme nauttineet siitä erityisesti siksi, että tänä vuonna helteitä ei ainakaan vielä ole ollut. Lämpötilat ovat pysytelleet tuossa 20-asteen tietämillä ja iltaisin on ollut jopa viileää. Öisin saa hyvin nukuttua, eikä ilmastointia tarvita. Satanut ei ole juuri yhtään ja veden puute alkaa näkyä luonnossa. Tosin kesää vielä jatkuu, joten kyllä ne helteetkin ehtivät tulla.

Tämä uusi vuosi on meille perheenä tuonut mukanaan monia uusia tilanteita. Pojat ovat nyt siellä Suomessa huhtikuun alkuun asti. He ottavat osaa kevään ylioppilaskirjoituksiin, mutta palaavat lyhyeksi aikaa sitten vielä tänne kotiin ennen armeijaan menoa, joka on heinäkuussa. Muistakaa heitä rukouksin erityisesti ylioppilaskirjoitusten aikana, mutta myös muutenkin. He tarvitsevat Jumalan johdatusta elämäänsä näissä monissa uusissa elämän vaiheissa.

Muistakaa rukouksin myös meitä. Viime vuosi oli raskas ja tämä vuosi onkin alkanut sairastellessa. Kaukolle on tehty monenlaisia tutkimuksia.  Lääkkeillä ja levolla tilanne alkaa näyttää paremmalta. Osa tutkimustuloksista on vielä saamatta, joten vasta myöhemmin saadaan varmuus kaikista tehdyistä kokeista. Ilmeisesti kuitenkaan mistään vakavasta ei ole kyse, vaan lähinnä uupumus on miehen saanut heikoksi. Poikien lähtö Suomeen ja monet  muut asiat lisäävät tietysti murhetta ja epävarmuutta meille molemmille. Natalia ikävöi poikia jo nyt ja lisäjännitystä tuo mukanaan maaliskuun alussa alkavat ylä-asteen opinnot.

Raamattukoulun oppilaat ovat tällä hetkellä kesälomalla. Vielä emme varmuudella tiedä, paljonko ensi vuodeksi saamme oppilaita. Joitakin ilmoittautuneita on, mutta vuosi vuodelta opiskelijoiden määrä pienenee. Opiston kiinteistöasia on edelleenkin auki, emmekä tiedä koska saamme asioihin jotakin ratkaisua. Monen monta kysymystä työhön liittyen mielessä pyörii ja odottelemme niihin Jumalalta vastauksia. Tällä hetkellä valmistelemme oppilaille todistuksia, jaettavaksi pääsiäisviikolla valtakunnallisessa vuosikonferenssissa. Kuitenkin uudet raamattuopiston kurssit alkavat jo taas maaliskuun alussa. Yliopistotason oppilaiden määrä on hienosti lisääntynyt, mutta opiskelijoiden vähyys Montevideon seurakunnissa huolestuttaa. Erityisesti täällä pääkaupunkiseudulla olevat seurakunnat tarvitsevat esirukousta ja virvoitusta. Työ etenee, vaikkakin vähitellen. Uskomme Jumalalla olevan jotakin uutta, myös Uruguayn kansalle. Muistakaa Uruguayta rukouksin.

Edelleenkin haluamme koko perheenä jäädä esirukouksiinne. On suuriarvoista tietää, että emme tee tätä työtä yksin. Saamme olla Jumalan työtovereina, te siellä ja me täällä.

Vuosien yhteistyöstä kiitollisina, toivotamme koko seurakunnalle runsasta Taivaan Isämme siunausta.

Rakkain terveisin, Kauko, Nina ja Natalia "

Voit lukea aiempia kirjeitä klikkaamalla alla olevaa lehden etusivun kuvaa.

Uusiloiden edellinen kirje on tässä (klikkaa alla olevaa kuvaa, niin voit lukea koko kirjeen):

Nina ja Kauko Uusila

Riihimäen kotikirkko -