08.10.2011  |  Aloitussivu  | Viikko-ohjelma | Mihin uskomme? | Ajankohtaista | Kuvagalleria  | Kuuntele saarnoja Yhteystiedot

"Kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta".

-  1. Piet 5:2

Päivien osallistujia ja puhujia

Satakunnan työntekijäpäivät Eurassa lauantaina 16.4.2011

Satakunnan työntekijäpäivät pidettiin 16.4.2011 Eurassa. Paikalla oli yli 70 Satakuntalaista työntekijää alueemme seurakunnista. Oikealla palstalla on kuultavissa lyhyt nauhoitus yhteisten yhdistysten terveisistä (Hannu Puustelli, Sauli Manninen, Tuomo Ahonen, Asko Kariluoto, Kalevi Kulonpää, Mauri Kuokkanen, Taisto Laakso).

Päivien ohjelma oli seuraava:

Kello Aihe Vastuu
9:00- Ilmoittautuminen ja tervetulokahvit
9:30 - Päivien avaus Veijo Heinonen
9:45 - Järjestäytyminen ja yhteiset asiat Rainer Lindeman ja Vesa Leinonen
12:00 - Lounas
12:45 - Seurakunnan tehtävä ja sen toteuttaminen / alustus ryhmätöihin Jouni Leskinen
13:15 - Ryhmätyö 1: Seurakunta ja muuttuva yhteiskunta (ympäristöanalyysi) Euran vanhimmisto
14:00 - Ryhmätyön purku: ryhmien esitykset ja yhteenveto Ryhmät
14:30 - Ryhmätyö 2: Seurakunnan voimavarat ja vastaus ympäristön haasteisiin Euran vanhimmisto
15:15 - Ryhmätyön purku: ryhmien esitykset ja yhteenveto Ryhmät
15:45 - Yhteenveto, loppukeskustelu ja päätösrukous Puheenjohtaja / Veijo Heinonen
16:00 Päätöskahvit

Osa päivien osallistujista aloitti seurakunnan tarjoamalla aamupalalla:

Päivien jämäkkänä puheenjohtajana ja sihteerinä toimivat Rainer Lindeman (Huittinen) sekä Vesa Leinonen (Nakkila).

Euran työntekijänä toimiva Veijo Heinonen toivotti isännän ominaisuudessa vieraat  tervetulleiksi ja aloitti päivät Sanalla:

Väkeä oli paikalla hieman yli 70 henkeä.

Aikamedian aluepäällikkö Sauli Manninen toi Aikamedian terveiset ja kertoi mm. Hyvä Sanoma Extra -kampanjasta (oikealla):

Harjavallan työntekijä Tuomo Ahonen kertoi Satakunnan koulutyön kuulumisista (vasemmalla). Koulut ovat avoinna ja me voimme toimia aivan omilla ehdoillamme - kuitenkin kunnioittaen koulujen arvoja.

Asko Kariluoto toi terveiset Raamattu Kansalle ry:ltä ja kertoi syksyllä julkistettavasta koko Raamatun käännöksestä. Tarkoituksena ei ole kilpailla Suomen evankelisluterilaisen kirkon käännöksen kanssa, vaan tuoda lähellä alkutekstiä oleva käännös lukijoiden käyttöön. Uusi Raamatunkäännös on saatavissa edullisesti ennakkotilauksena seurakuntien työntekijöille ja vanhimmille.

Veljesyhteyteen siunattiin uusia työntekijöitä ja vanhimmistoveljiä.

Mouhijärven helluntaiseurakunta siunattiin Satakunnan työyhteyteen. Mouhijärvi oli välillä osa Pirkanmaata. Veljet kertoivat terveisiä Mouhijärveltä (alla).

Petri Harjula (alla) kertoi terveiset  Porin helluntaiseurakunnasta: seurakunta on siirtynyt Suomen helluntaikirkon yhteyteen, jolloin seurakunnan jäsenmäärä on n. 300. Seurakunta tavoittaa tällä hetkellä ulkopuolisia ja näkynä on evankeliumin levittäminen.

Puolilta päivin nautittiin Euran seurakunnan tarjoama keittolounas.

”Sen tähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat,

järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä,

tietäen, että teidän

vaivannäkönne ei ole turha Herrassa”.

- 1. Kor 15:58

Alla olevasta painikkeesta voit ladata Excel työkirjan, jossa on malliksi muutamia työkaluja (voit avata mallin tai tallentaa suoraan omalle koneelle). Alla on myös päivien ohjelma (PDF).

Strategiatyökirja / Excel

Nauhoitus päiviltä (mp3)

Työntekijäpäivien ohjelma

Ryhmätyö 1: Seurakunta ja muuttuva yhteiskunta (ympäristöanalyysi)

• Seurakunnan toimintaympäristön muutos - Megatrendit (klikkaa kuvaa ja saat sen koko ruudun kokoiseksi omalle sivulle):

• Seurakunnan Visio ja Missio jäi valitettavasti kesken eikä sitä saatu purettua yhteisesti; tässä on eräs ehdotus:

Ryhmätyö 2: Seurakunnan voimavarat ja vastaus ympäristön haasteisiin

• Strategiamalli - miten seurakunta toimii muuttuvassa ympäristössä saavuttaakseen tavoitteensa. Keskiössä on tavoite (oranssi), kehällä ovat kehityssuunnat (sininen) ja uloimpana ovat konkreettiset toimenpiteet. Alla on kooste kunkin ryhmän tuloksesta (klikkaa kuvaa isommaksi):

Seurakunnan näky ja toimenpiteet tavoitteisiin vastaamiseksi valmisteltiin pienryhmissä. Keskustelu oli rohkaisevan avointa ja rehellistä. Pyhä Henki vaikutti niin, että nuoret ja iäkkäämmät saattoivat yhdessä rakentavasti muodostaa seurakunnan näkyä:

Lopuksi aineisto koottiin ryhmäkohtaisesti strategiamalliksi. Kaikki työt purettiin yhteisesti, jotta keskustelu  ja tulokset voitiin avata muillekin tiedoksi:

Osallistujien palaute ryhmätyöskentelystä oli rohkaisevaa: asioiden käsittely tällä tavalla oli virkistävää ja aktivoi kaikkia osallistujia. Toivottavasti asioita voidaan käsitellä vastaavasti myös omissa seurakunnissa ja hyötyä yhteisistä ideoista.