"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

"Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado á su Hijo unigénito, para que todo aquel que en Él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna."

- San Juan 3:16

Kirje 3.10.2009

Kirje 8.4.2009

Kirje 24.3.2008

Kirje 15.12.2007

Kirje 12.11.2007

Kirje 9.10.2007

Sopaset.net

Turistikirkko

Sopaset Espanjassa

Kirsi-Marja ja Jaakko Sopanen lähtivät Espanjaan elokuun 2007 lopulla. He ovat nyt asettuneet Fuengirolaan ja ovat opiskelleet kieltä ja ovat rakentaneet toiminnan edellytyksiä kuntoon. Vasemmalla palstalla ovat linkit heidän lähetyskirjeisiinsä sekä linkki heidän omille nettisivuilleen (oikealla palstalla on myös linkki heidän omille kuvasivuilleen). Näistä kirjeistä voit tarkastella, miten uusien lähettien asettuminen kohdemaahan on sujunut ja millaisia hankkeita siellä on menossa (tekstiä on hiukan sensuroitu, etteivät vastustajat pääse asioista ihan  helposti perille).

" 30.4.2010:  Hyvät Lähettäjät!

Lämpimät terveiset Pohjois-Afrikan puolelta Melillan kaupungista. Tulin sieltä n. kaksi viikkoa sitten vietyäni yhteistyökumppa-nillemme, kolumbialaiselle C. -nimiselle lähetille pakettiauto-kuormallisen Manos -keskuksellamme lajiteltuja naisten ja lasten vaatteita.

Historiallisista syistä johtuen, Espanjalla on kaksi kaupunkia Pohjois-Afrikan mantereella, Ceuta ja Melilla. Ne kuuluvat Espanjaan, mutta eivät Euroopan Unioniin. Niinpä avustustavaran vieminen muodostui hiukan odotettua jännittävämmäksi. Kun laivan lähtöön oli yksi tunti, komensi tullissa poliisi minut Malagan satamatoimistoon hakemaan lupalappua, jotta vaatekuorma saataisiin moitteita Välimeren eteläpuolelle. Sydän pompottaen, espanjalaisen byrokratian kiemuroihin hivenen tutustuneena, syöksyin sitten toimistoon, jossa selvitin asiani.
Alun nihkeyden jälkeen (täällä pitää uskaltaa vaatia asioita), sain johtajattarelta sitten valkoisen kaavakkeen käteeni, jonka täytettyäni vein toiselle luukulle kopioimista ja tarroja varten. Sitten takaisin johtajattaren pakeille, jolta saatiin ne strategisesti tärkeät allekirjoitus ja leima. Espanjalaiset rakastavat leimoja! Ja kipin kapin takaisin satama-alueelle auton laivaan siirtämistä varten. Kahdeksan tunnin laivamatkan jälkeen saavuimme sitten Melillan satamaan, jossa auto ja sen paperit tutkittiin perin pohjin. Lopulta pääsimme kuin pääsimmekin satama-alueelta varsinaisen kaupungin puolelle.

Melillan kaupungissa asuu virallisesti n. 80 000 asukasta, vaikkakin uskotaan että todellinen asukasluku tuossa autonomiassa nousee yli 100 000:n. Vähintään puolet asukkaista ovat musli...a, ja piikkilangan takaa näkyvästä Marokosta tuhannet ihmiset päivittäin käyvät ostoksilla tuossa kaupungissa. Lisäksi kaupungissa on muutama synagoga ja n. 600 hengen pakolaisleiri, jonka asukkaat ovat pääasiassa Eurooppaan matkalla olevia mustan Afrikan siirtolaisia.

Tällaisen kulttuurien sekoituksen keskelle on Jumala asettanut seurakunnan, jota ystävämme ja työtoverimme paimentaa. Seurakunta on nuori ja monella tavalla inhimillisesti vajaa, mutta kiitos Jumalalle siitä että ihmisiä tulee jatkuvasti uskoon. Viikonlopun tilaisuuksissa, Manoksen harjoittelijan Harrin saarnatessa useampi ihminen halusi jättäytyä.
Tapasimme myös n. vuosi sitten uskoon tulleen juutalaisen Josen. Hänelle Jumala oli ilmestynyt unessa, kehottaen aloittamaan juutalaisten evankelioimisen.

C.:lla on kädet täynnä työtä seurakunnan paimentamisessa. Kokouksia on useita viikossa, lisäksi on viikoittainen ruuan pussitus ja jakaminen lauantaisin. Lauantain tilaisuuden kansoittavat maahanmuuttajanaiset, josta useat tulevat piikkilangan toiselta puolen. C.:n saarnatyyli on ainutlaatuinen: En ole kenenkään toisen kuullut koskaan pitävän täysipainoista saarnaa samanaikaisesti kahdella kielellä, englanniksi ja espanjaksi.

Melillan kaupunki on hengellisen työn portti Pohjois-Afrikkaan. Siksi pyytäisinkin teitä rukoilemaan tuossa kaupungissa tehtävän hengellisen työn puolesta:

Rukoillaan:

* C.:lle nuorempaa työtoveria jakamaan vastuuta hengellisestä
työstä että Jumala täyttää hengellisen työn tarpeet tuossa kaupungissa

* seurakunnan rakentumista ja eheytymistä

* tiimillemme johdatusta ja mahdollisuuksia auttaa työtä tuossa kaupungissa

Haluamme toivottaa teille sinne Suomeen siunattua Kevättä ja runsasta Jumalan siunausta! Rukoillaan ja jälleen rukoillaan! Jumala toimii ja sielut pelastuu! Ja me kaikki saamme olla tässä elonkorjuussa mukana.

Teitä siunaten, Jaakko ja Kirsi-Marja Sopanen ja lapset

Jaakko Sopanen

C/Sauce 58, esquina Hinojo, casa Amarilla 29640 Fuengirola (Malaga) Kännykkä +34 680 874 579 Kotiin lankapuhelimeen kännykästä +34 952 661 562 Lankapuhelimesta alkuun tulee 0034

"