"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

"Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado á su Hijo unigénito, para que todo aquel que en Él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna."

- San Juan 3:16

Kirje 3.10.2009

Kirje 8.4.2009

Kirje 24.3.2008

Kirje 15.12.2007

Kirje 12.11.2007

Kirje 9.10.2007

Sopaset aloitussivu

Sopaset.net

Sopasten lähetyskirje 3.10.2009

"3.10.2009: Hyvät lähetyskumppanit!

Manoksen ystäväkirje

Huhtikuussa kirjoittelin viimeksi Manoksen tiimin kuulumisia. Monenlaista mielenkiintoista on tapahtunut sen jälkeenkin. Jaakon ja Hannun toukokuiset seurakuntakäynnit avasivat puolin ja toisin näkymiä tähän työhön. Kiitokset kaikista rukouksista ja muusta huolenpidosta, joka liittyi näihin tapahtumiin.

Kesäkuulumisia

Juhannuksen aikaan oli ilo taas päästä konferenssiin ja tavata tuttuja ihmisiä. Myös uusia kontakteja syntyi esittelypöydän äärellä. Muiden muassa ranskalais-suomalainen pariskunta, joka valmistautuu raamatunkäännöstyöhön, tavattiin siinä pöydän äärellä. Elokuussa he olivat täällä kertomassa suunnitelmistaan eri seurakunnissa ja osallistuivat Manoksen talkootöihin.

Kesän aktioryhmät

Jaakon työt jatkuivat täällä heti heinäkuun alkupuolella. Yhdessä Kajaanista tulleen ryhmän kanssa evankelioitiin turuilla ja toreilla: Hengellinen kirjallisuus löysi vastaanottajansa huoltoasemilla, kaduilla ja paikallisten ruokajakeluiden yhteydessä. Työskentelyolosuhteisiin liittyi pieni ripaus eksotiikkaa: Välillä Manoksella käytiin sotaan hiiriä vastaan. Välillä taas korjattiin tukkeutunutta viemäriä: Naapurin isännän lehmä oli tullut kylään ja polkenut rikki muoviputken takapihalla. Kainuulaisella neuvokkuudella siitäkin selvittiin ja jälleen viemäri toimi taas.

Uusia yhteyksiä

Elokuussa Manoksen yhteyteen saapui Porvoon iskuryhmä. Kohteenamme oli Afrikan puolella sijaitseva 'M' -kaupunki. Paikallisen lähetin kanssa yhteistyössä toimien pidimme viikonlopun aikana hengellisiä tilaisuuksia. Vastaanotto oli lämmin sekä teltassa että sen ulkopuolella: Sunnuntain tilaisuudessa teltan katolle tipahteli muutamia kivenmurikoita. Seurakuntalaisten mukaan näin tapahtui tavan takaa. Muistamme 'M' -kaupunkia rukouksin: Lauantain tilaisuudessa saimme julistaa sanaa n. 50 mus-iminaiselle. Espanjankielinen puheeni tulkattiin. Tulkkina toimi rohkea sisko.

Rukouksena on: Herra, siunaa tuota kaupunkia ja anna sinne hengellinen läpimurto

Yhteistyö on hyvä ja jatkuu  todennäköisesti joulukuussa avustuskuorman viemisellä ja maalausprojektilla. Seurakunnan kokoontumispaikkaa ympäröi muurit, jotka on maalattu siististi jo valkoisiksi, mutta niihin tehdään kuvia, jotka kumpuavat Ison Kirjan ihmeellisestä maailmasta. Pastori toivoo, että myös kuvat voisivat kertoa evankeliumia.

Uusi keskus

Olemme jo pari vuotta tehneet yhteistyötä nig-erialaisen pastorin kanssa.

Hän tekee ruokajakelua, järjestää kielenopetusta ja evankelioi kaikkia kansoja. Omassa maassaan hän oli tottunut siihen, että eri uskontoryhmien edustajat ovat erillään. Sen jälkeen, kun hän tutustui työhömme, hänelle avautui ajatus, että myös mvs limit tarvitsevat evankeliumia. Ja nyt hänen uudessa keskuksessaan käy joukoittain myös tämän ryhmän ihmisiä. Hän sai vuokrattua edullisesti isot tilat hyvällä paikalla härkätaisteluareenan vierestä. Autoimme hänta maalaamalla suuret banderollit kyltiksi, jotka näkyvät kauas komeen eri ilmansuuntaan. Keskuksen avajaiset ovat tämän viikon lopulla.

Rukousta

Rukous jatkuu monella tavalla. Maanantain rukousillat ovat jatkuneet entiseen tapaan. Olemme myös saaneet jonkun verran rukouskoulutusta.

Harjoittelemme rukoilemista ryhmässä. Uutena toimintona aloitettiin alueen pastorien yhteinen rukous. Elokuun yhtenä maanantai-iltana näitä Herran sotureita oli rukousillassamme seitsemän kappaletta. Pastorit alkavat nyt kokoontua yhteiseen rukoukseen kerran kuussa.

Arjan viime talvena aloittama lasten kerho "Kehräävät kissat" on kokoontunut säännöllisesti ja kerhossa on ollut välillä neljätoista lasta ihmettelemässä raamatun asioita.

Harjoittelijoita

Keväällä ja vielä elokuussakin tehtiin paljon töitä, että saatiin uudelle harjoittelijaperheelle oma asunto. Sieltä he sitten tulivat iloksemme elokuussa. He ovat tarttuneet kaikkiin töihin kaikin voimin. Tiina ja S ampsa asuvat nyt talkkarin asunnossa. S ampsa korjailee rikkoontuneita laitteita ihmeellisellä lahjakkuudella. Viimeksi kirpputoriauton starttimoottorin viaksi ilmeni se, että siihen menevä johto oli kokonaan irti ja otti kontaktia vain sattumoisin ja teki kipinää siinä välillä. Ihme ettei koko auto ole palanut. Tiina hoitaa maksuliikennettä ja emännöi torstain ruokailua. Pihalla vilisee nyt pieniä lapsia, 1-3 vuotta, kun rajan toiselle puolen menevässä perheessä on saman ikäisiä lapsia. Tällä hetkellä portin sisäpuolella vahditaan viittä pientä lasta - uusia työmiehiä elonkorjuuseen

Rukoilemme nyt myös Ma-nos-keskuksen kautta tehtävän työn puolesta. Työn haasteet ovat suuret, mutta vielä suurempi on Jumala. Siksi rukoilemme!

Pertin Leenan siirryttyä Suomen jaksolle, keskuksen kautta tehtävä työ on nyt Jaakon vastuulla. Manoksella asuvat nyt uudet asukkaat. Myös -arok ko on saamassa uudet työntekijänsä.

Suuri kiitosaihe on se, että rajan toiselle puolen on menossa kaksi perhettä ja yksi vanha konkari. He tarvitsevat jatkuvasti rukoustukea mennessään uuteen ympäristöön. Menossa on koulutusvaihe, jossa Sa lmenit jakavat omaa tietouttaan ja kokemustaan työstä ja palaavat sitten suomivuodelle kotikonnuilleen.

Tiimin puolesta,

Kirsi-Marja Sopanen"