"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

 

-  Matt.  28:19

"Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado á su Hijo unigénito, para que todo aquel que en Él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna."

- San Juan 3:16

Kirje 3.10.2009

Kirje 8.4.2009

Kirje 24.3.2008

Kirje 15.12.2007

Kirje 12.11.2007

Kirje 9.10.2007

 

Sopaset aloitussivu

 

Sopaset.net

 

Palaa aloitussivulle

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 


Sopasten lähetyskirje 8.4.2009

"Pääsiäistervehdys,

Keväinen tervehdys täältä Fuengirolasta. Tätä kirjoittaessani on juuri alkamassa hiljainen viikko, jonka myötä kristityt kaikkialla valmistautuvat juhlista suurimpaan, Kristuksen ylösnousemusjuhlaan. Täällä Espanjassa Semana santa -näinhän viikkoa täällä kutsutaan- näkyy katukuvassa mitä erilaisimpina kulkueina. Satakin miestä saattaa olla kantamassa yhtä patsasta, jonka paino lienee tuhansia kiloja. Patsaiden tärkeimpinä aiheina toistuvat useimmiten joko kärsivä Kristus tai sitten neitsyt Maria.

Jokaisella kaupungilla ja kylällä on omat kulkueensa vuosisataisten perinteiden mukaisesti. Eräs pieni yksityiskohta: Kun Málagassa kulkueen raskaita patsaita kannetaan paksuilla korennoilla, liikutellaan niitä Sevillassa ilman niitä. Kantajamiehet ovat yksinkertaisesti kumartuneina raskaan lavetin alla ja kannattelevat sitä hartioillaan. Vaativa homma, varsinkin kun otetaan huomioon kulkueen ajallinen kesto, joka on  n. kuudesta kahdeksaan tuntiin. Espanjan opettajamme mukaan kantajilla on myös oma vuorojärjestys, jonka mukaan kantajia vaihdetaan vaiheittain, patsaan edetessä samalla kohti määränpäätänsä.

Kulkueet ovat hyvin odotettuja espanjalaisten keskuudessa. Suurimmissa kaupungeissa ne televisioidaan suorina lähetyksinä ja suosituimpien kulkueiden varrelle myydään myös pääsylippuja. Kantajat ovat tavallisia espanjalaisia miehiä ja heitä löytyy kantajiksi yleensä enemmän kuin mitä tarvitaan. Viime vuonna näin televisiosta tilanteen, jossa kulkue oli sateen johdosta jouduttu peruuttamaan. Peruutuksen johdosta nuoret pojat -odotettuaan innokkaasti kulkueeseen osallistumista- purskahtivat pettymyksestä voimakkaaseen itkuun, sen jälkeen kun olivat ymmärtäneet ettei kulkuetta voidakaan toteuttaa.

Monille espanjalaisille Semana Santa ja pääsiäinen merkitsee uskonnollista rituaalia, joka toistuu samanlaisena vuodesta toiseen. Mutta mitä se merkitsee sinulle ja minulle?

Jumala kutsui naiset ylösnousemuksensa ensimmäisiksi todistajaksi. Marian mukana Jeesus lähetti opetuslapsille viestin: ...mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä mene ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö (Joh 20:17). Maria etsi Jumalaa haudasta luullen hänen kuolleen, mutta hän saikin vastaanottaa viestin, joka kertoi Jeesuksen elävän ja menevän takaisin Isän tykö taivaaseen.

Ylösnousemisensa jälkeen Jeesus lupasi olla jokaisena päivänä omiensa kanssa. Vaikka meidät onkin kutsuttu Hänen ylösnousemuksensa todistajiksi, meidän ei tarvitse "kantaa Häntä korennoilla" niin kuin katolisessa maailmassa tehdään, vaan itse asia onkin päinvastoin. Hänen rakkautensa ja ylösnousemusvoimansa kantaa meitä. Hänen elämää muuttava voimansa ja elämänsä on meissä, ja sen saamme jakaa ihmisten kanssa joita kohtaamme ja tapaamme. Joko sanoilla tai sitten ilman niitä: Tuoden joka paikassa esiin Hänen tuntemisensa tuoksun. Jeesus on totisesti ylösnoussut!

Riemullista pääsiäisaikaa sinulle, toivottavat Fuengirolasta

Jaakko, Kirsi-Marja, Jouni, Johanna ja Pauli Sopanen ..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

Sopasten osoite:

Kirsi-Marja, Jaakko, Jouni, Johanna ja Pauli Sopanen

EDIFICIO LAS PERGOLAS, PORTAL 5, 2 B

C/O RIO GUADALHORCE,

S/N FUENGIROLA (MALAGA) SPAIN

Sähköposti:

kirsikka(at)sopaset.net

jaakko(at)sopaset.net

 

SKYPE: jaakkotapiosopanen1