"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

 

-  Matt.  28:19

"Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado á su Hijo unigénito, para que todo aquel que en Él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna."

- San Juan 3:16

 

Kirje 15.12.2007

Kirje 12.11.2007

Kirje 9.10.2007

 

Sopaset aloitussivu

 

Sopaset.net

 

Palaa aloitussivulle

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 


Sopasten lähetyskirje 15.12.2007

 "Joulutervehdys

 Kiitos kaikille, jotka olette muistaneet meitä. Jokainen kirje ja kortti, jonka olemme Suomesta tänne saaneet on tarkkaan luettu ja sen jälkeen liimattu keittiön kaakeliseinää koristamaan. Täällä kaukana kotoa arvostamme jokaista viestiä ja yhteydenottoa kovasti.

Joulu on tulossa jo. Katujen yläpuolelle on täälläkin ilmestynyt lamppuja tai oikeastaan lamppujen ja sähköjohtojen muodostamia suuria asetelmia.

Yhden tavaratalon katolla on koko seimiasetelma. Perjantai-iltana niihin laitettiin valot. Kummasti toi pimeään iltaan juhlatunnelman! Kaupungin puutarhurit ovat istuttaneet satoja punaisia joulutähtiä liikenteenjakajiin ja katujen varsille. Joulua vietetään samaan aikaan täällä. Tosin aikaisemmin lahjat espanjalaisessa perheessä jaettiin loppiaisena, jolloin muistellaan itämaan tietäjiä, jotka tulivat Jeesus-lasta kumartamaan lahjoineen. Nykyisin lahjoja jaetaan myös jouluaattona. Monilla on kaksi lahjapäivää ja sehän sopii sekä lapsille että kaupan sedille ja tädeille.

Säät ja tunnelmat ovat jouluna tärkeitä. Tässä ilmastossa voisi ajatella olevan monta vuodenaikaa samana päivänä. Aamuisin on viileää kuin varhain keväällä, illan suussa kylmenee kuin syksyllä ja joka päivä tulee kesä.

Pilviset ja sateiset päivät ovat paitsi harmaita myös viileitä. Niitä päiviä on vähän. Sateita saisi ollakin enemmän. Vesivarastot ovat hupenemassa. Kohta kai vesi maksaa täällä yhtä paljon kuin bensa!

Jotenkin joulun tunnelmaan kuuluu lumi ja valkeaa joulua yleensä odotellaan. Raikasta pakkasilmaa ja lunta me emme tänne saa.

Brittiläisessä kaupassa käydessäni näin litran purkin, jossa styrox-lumi pyöri joulupukin ympärillä. Sanoinkin kauppiaalle, että onneksi on lunta jossain. En kuitenkaan ostanut lumipurkkia vaikka meinasin lumoutua siitä.

 Ulkoisia asioita tärkeämpi asia on sisäinen rauha, jonka antaa sovinto Jumalan kanssa. Satoja vuosia ennen Jeesuksen syntymää hänestä

ennustettiin: "Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas." (Jes.9:5) Siellä missä tähän nimeen luotetaan, riita raukeaa ja sovinto on mahdollinen myös ihmisten kesken.

Lämminhenkistä joulua ja siunatttua uutta vuotta 2008 Hilja Aaltosen runon säkein:

'Tyynny mieleni,

suppuun siipesi saata.

Mykisty kieleni,

taivas on kohdannut maata'

 Kirsi-Marja ja Jaakko, Jouni, Johanna ja Pauli Sopanen

EDIFICIO LAS PERGOLAS;

PORTAL 5, 2 B C/ RIO GUADRALHORCE 1

29640 FUENGIROLA (MALAGA)

SPAIN"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

Sopasten osoite:

Kirsi-Marja, Jaakko, Jouni, Johanna ja Pauli Sopanen

EDIFICIO LAS PERGOLAS, PORTAL 5, 2 B

C/O RIO GUADRALHORCE,

S/N FUENGIROLA (MALAGA) SPAIN

Sähköposti:

kirsikka(at)sopaset.net

jaakko(at)sopaset.net

 

SKYPE: jaakkotapiosopanen1

 

 

 

Tässä Kirsi-Marjan tekemä joulukortti

 (voit klikata kuvan suuremmaksi).