"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

"Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado á su Hijo unigénito, para que todo aquel que en Él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna."

- San Juan 3:16

Kirje 15.12.2007

Kirje 12.11.2007

Kirje 9.10.2007

Sopaset aloitussivu

Sopaset.net

Sopasten lähetyskirje 12.11.2007

"Hyvät lähetyskumppanit!

Tämä kirje on sisällöltään erilainen kuin aikaisemmat, joita olen täältä Espanjasta lähettänyt. Haluan tässä viestissä kertoa jotain siitä hengellisestä haasteesta, jonka keskellä me perheenä täällä Espanjassa elämme,olemme ja työtä teemme. No, miksikö näin. Siksi, että sinä voisit rukoilla päämäärätietoisesti ja tehokkaasti Espanjan puolesta.

Yleisesti Espanjasta

Mitä sinulle tulee ensiksi mieleen, kun kuulet sanan Espanja? Useat meistä ajattelemme aurinkoa, hiekkarantaa, vanhaa kulttuuria, härkätaistelua, taidetta, flamenco-musiikkia. Totta, Espanja on kaikkea sitä hienoa, jonka takia miljoonat turistit matkustavat tänne joka vuosi.

Mutta,mitä Espanja on hengellisesti? Tiesitkö, että Espanjaa kutsutaan lähetystyön hautausmaaksi?

Kuulostaa oudolta, vai mitä? Luepa eteenpäin niin kerron:

- Kristukseen sydämestään uskovia ihmisiä lasketaan olevan 0.03%  42:den miljoonan ihmisen joukossa. Tämä tarkoittaa kolmea uskovaa tuhatta espanjalaista ihmistä kohti.

Suurin piirtein sama määrä uskovia suhteellisesti kuin Japanissa.

- Espanjassa on enemmän jehovan todistajia kuin evankelisia uskovia.

- Espanjassa on n. 7000 kaupunkia, joissa ei ollenkaan evankelista seurakuntaa. Viisitoista näistä on yliopistokaupunkeja.

- Espanjassa sanotaan olevan 42 miljoonaa kuningasta ja kuningatarta:

Useimmat heistä eivät tunne tarvitsevansa pelastusta, ovathan he omasta mielestään hyviä ihmisiä.

-katolisuus on monelta osin menettänyt hengellisen otteensa. Sillä on rikas kulttuurinen historia, mutta vähän mahdollisuuksia vastata nykyespanjalaisen hengelliseen etsintään.

-hengellistä etsintää kuitenkin on ja ihmiset etsivät vastauksia elämänsä ongelmiin. Valkoinen magia, noituus, taikausko, kädestä, korteista- ja vaikka mistä -ennustaminen on suuren luokan liiketoimintaa Espanjassa.

Esimerkiksi Espanjassa voit soittaa suoraan televisiolähetykseen, jossa povari korteista katsoen kertoo vastaukset elämäsi ongelmiin ja kysymyksiin. Ja näitä palveluja käytetään.

Missä on seurakunta? Suurempia ns. Mega- seurakuntia on noin 100. Useimmat seurakunnat ovat kuitenkin pieniä ns. autotalliseurakuntia. Niiden vahvuus ja samalla heikkous on perhekeskeisyys. Seurakunta pitää kyllä huoltaa jäsenistään, mutta ulospäin suuntautuminen, evankelioimisnäky on usein vaatimaton.

Tiedätkö mikä on suuri ongelma?

ESPANJA EI OLE 10/40 -IKKUNASSA!!!  KRISTITYT OVAT UNOHTANEET ESPANJAN!

Jos et vielä tiedä, voin kertoa sinulle, että 10/40-ikkuna on se alue maailmankartalla, joka kattaa useimmat maat, joissa on evankeliumin saavuttamattomissa olevia kansoja ja kansanryhmiä. Näitä maita ovat mm.

Marokko, Intia, Indonesia ja Kiina. Runsas kymmenen vuotta sitten evankeliset uskovat kautta maailman sopivat rukoustaistelun aloittamisesta ja lähetystyön kohdentamisesta erityisesti tälle alueelle.

Ja mitä on tapahtunut? Miten Jumala on vastannut kansansa rukouksiin?

Muutamia esimerkkejä 10/40- ikkunasta!

- Kiinassa arvioidaan olevan kristittyjä n. 10% ja väkevä hengellinen liikehdintä jatkuu edelleen.

- Jotkut arvioivat Indonesian kristittyjen määräksi  jopa 20% ja  maan islamienemistö on huolissaan kristittyjen määrän kasvusta.

- Hämmästyttäviä asioita tapahtuu muslimimaailmassa Jumalan vastatessa kansansa hellittämättömään rukoukseen. Ja ihmiset kääntyvät Jumalan puoleen.

- Nigeriassa ja Keniassa, ns. "mustassa Afrikassa" uskovien määrä on moninkertainen Espanjaan verrattuna.

Mitäkö yritän sanoa? Kääntääkö huomio pois näistä maista ja keskittyä Espanjaan? EI TIETENKÄÄN NIIN!!!

Meidän tulee erityisesti keskittyä vähiten savutettuihin kansoihin, muuta samalla muistaa, ETTÄ ESPANJA ON YKSI KAIKKEIN VÄHITEN SAAVUTETUISTA MAISTA TÄNÄ PÄIVÄNÄ.

Onko vain niin, että me emme tiedä sitä!? Toivottavasti nyt tiedämme vähän enemmän siitä.

Pelkään sitä, että uskovien vieraillessa Espanjassa, he jättävät hengelliset silmälasinsa kotiin ja lumoutuvat kaikesta siitä kauneudesta, historiasta ja kulttuurista mitä he tässä kauniissa maassa kohtaavat ja sulkevat silmänsä siltä karulta hengellisiltä todellisuudelta, mikä tässä maassa vaikuttaa.

Espanjalaiset EIVÄT TIEDÄ TARVITSEVANSA Kristusta!

Voisiko jotain tehdä? Varmasti paljonkin, mutta ehdotan yhtä asiaa erityisesti.

Voisiko 10/40 -ikkuna ollakin 11/40 -ikkuna?

RUKOILLAAN ESPANJAN PUOLESTA!

Lähetystyöterveisin, Jaakko Sopanen ja perhe

p.s. Jos haluat jakaa tätä kirjettä sähköpostilla eteenpäin ihmisille jotka rukoilevat, ole hyvä.

"

Sopasten osoite:

Kirsi-Marja, Jaakko, Jouni, Johanna ja Pauli Sopanen

EDIFICIO LAS PERGOLAS, PORTAL 5, 2 B

C/O RIO GUADRALHORCE,

S/N FUENGIROLA (MALAGA) SPAIN

Sähköposti:

kirsikka(at)sopaset.net

jaakko(at)sopaset.net

SKYPE: jaakkotapiosopanen1

Tässä Jaakko on torilla jakamassa kirjallisuutta (voit klikata kuvan suuremmaksi).