30.11.2009     |   Aloitussivu   |     Viikko-ohjelma    |    Mihin uskomme?   |     Ajankohtaista   |   Kuvagalleria    |   Yhteystiedot    |

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

Aiempia kirjoituksia:

Paimenen palsta - kesä 2009

Vietimme viime kesänä leiriviikkoa Euran Mansikissa. Meitä oli leirillä yli 40 lasta ja lähes 30 enemmän ja vähemmän aikuista. Me viihdyimme.

Tällaisesta joukosta lähti paljon meteliä – naurua, huutoa, pauketta, veden loisketta; myöskin hiljentymistä. Tuntui että läsnä on alkuperäistä elämän iloa ja elämänvoimaa. Olen vuosien mittaan työskennellyt aikuisten kanssa mitä erilaisimmissa yrityksissä. Kun sain olla lasten keskellä, moni asia puhutteli:

-          vilpittömyys ja avoimuus,

-          innostus,

-          sitoutuminen,

-          huoli kaverista,

-          rehellisyys ja suoruus.

Lapsilla tuntuu olevan loputtomasti energiaa - kunnes he väsähtävät illalla ja nukkuvat syvään uneen herätäkseen jälleen aamulla täynnä uutta virtaa. Mihin meiltä aikuisilta katoaa vilpittömyys ja kyky innostua?

Mitä saavat lasten kaltaiset?

Jeesus sanoi, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.  ”Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaiseksi, ette pääse taivasten valtakuntaan” (Matt 18:3).  Tämä keskustelu alkoi opetuslasten (aikuiset!) keskustelusta koskien sitä, kuka on suurin taivasten valtakunnassa. Valta ja arvoasemat askarruttivat heidän itsekästä mieltään.

Salaisuus on nöyrtymisessä: ”Sentähden joka nöyryy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa” (Matt 18:4). Vastauksia elämän suuriin kysymyksiin tuleekin yllättäen nöyrtymisestä, lapsen kaltaiseksi tulemisesta eikä voiman ja vallan osoittamisesta.  Hyvä lähtökohta on tunnustaa, ettei tiedä ja hallitse ihan kaikkea. Kun tämän uskalta tehdä, niin sitten voi nöyrtyä Jeesuksen edessä ja sanoa: Auta minua!

Ja Jeesus auttaa. ”Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos” (Joh 6:37). Kenenkään ei tarvitse kääntyä pettyneenä takaisin vaan Jeesus antaa juuri sitä mitä kukin tarvitsee. Magdalan Maria sai syntinsä anteeksi ja itsekunnioituksensa takaisin, Bartimeus sai näkönsä, Nainin leski sai poikansa takaisin, Sakkeus luopui vääryydellä hankitusta omaisuudesta ja sai suuren ilon ja rauhan sydämeensä, halvaantunut mies sai syntinsä anteeksi ja nousi paareilta kävellen kaikkien hämmästykseksi.

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti” (Heb 13:8). Vieläkin Jeesus asettaa lapsen meidän keskellemme ja pyytää meitä tulemaan lasten kaltaisiksi. Hän koskettaa meitä ja hänen kosketuksensa eheyttää.

”Veljet, älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia; mutta ymmärrykseltä olkaa täysi-ikäisiä” (1. Kor 14:20).

Jeesus siunasi lapset laittamalla kätensä heidän päälleen. Usko Jeesukseen liittää meidät suureen toivoon. ”Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan” (Heb 11:1). Tule ja testaa miten voit olla lasten kaltainen ja mitä hyvää siitä seuraa.

Siunaavin terveisin, Jouni Leskinen

Seurakunnan paimenena on viimeksi toiminut Tuomo Ahonen (vuosina 2003-2008). Hänet on kutsuttu keväällä 2008 Harjavallan helluntaiseurakunnan paimeneksi.

Rukoillaan yhdessä, että Herra johdattaa uuden työntekijän hoitamaan seurakuntaa ja levittämään evankeliumin ilosanomaa laajalla seurakuntamme työalueella.

Vuoden 2011 alusta Eura, Säkylä, Kiukainen ja Köyliö muodostavat uuden Euran kunnan, jossa on 20.000 asukasta! Tässä on pienelle seurakunnalle suuri haaste, mutta me emme ole yksin tekemässä tätä työtä. Herra itse lupasi: "Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti". - Matteus 28:20.