"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." ."

-  Matt.  28:19

 

Aiempia kirjoituksia:

 

 

 


 

 

Palaa aloitussivulle


Paimenen palsta - pääsiäisenä 2008

 

HÄN ON YLÖSNOUSSUT!

    Kevät on aikaa joka saa useimmat meistä ihmisistä hyvälle mielelle. Pikkuhiljaa auringon säteet alkavat lämmittää, saaden aikaan sen, että lumi ja jää alkaa sulaa. Toivo lämpimistä ilmoista ja kevään saapumisesta valtaa yhä enemmän tilaa meidän mielissämme. Tämä jos mikä on asia joka saa ainakin minut hyvälle tuulelle. Näin keväällä on myös muitakin ilon aiheita kuin se, että aurinko alkaa paistaa ja kesä tekee tuloaan.

 

Nimittäin tulossa on Kristittyjen suuri juhla pääsiäinen. Valitettavasti monelle tämän ajan ihmiselle pääsiäinen on vain aika jolloin vietetään ansaittua lomaa perheen ja sukulaisten kanssa. Kylvetään hiukan rairuohoa ja ostetaan muutama pääsiäismuna, ja siinä onkin sitten kaikki mitä pääsiäisen viettoon sisältyy.

 

Todellinen pääsiäinen kuitenkin löytyy aivan muualta kuin näistä ajallisista asioista. Raamattu kertoo meille mitä todella pääsiäisenä tapahtui ja miksi meidän tulisi viipyä todellisen pääsiäissanoman äärellä. (Luuk.24:1-7.) Mutta viikon ensimmäisenä päivänä ani varhain he tulivat haudalle, tuoden mukanaan valmistamansa hyvänhajuiset yrtit. Ja he havaitsivat kiven vieritetyksi pois haudalta. Niin he menivät sisään, mutta eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Ja kun he olivat tästä ymmällään, niin katso, kaksi miestä seisoi heidän edessään säteilevissä vaateissa. Ja he peljästyivät ja kumartuivat kasvoillensa maahan. Niin miehet sanoivat heille. Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa. Sanoen: Ihmisen Poika pitää annettaman syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulittaman, ja hänen pitää kolmantena päivänä nouseman ylös.

 

Vielä tänäänkin pääsiäinen puhuu meille Jeesuksen Kristuksen kuolemasta, kuinka hän Golgatan keskimmäisellä ristillä kantoi meidän syntimme ja sovitti rikkomuksemme, jotta meillä jokaisella olisi mahdollisuus kokea syntien anteeksisaaminen ja rauha Jeesuksessa. Pääsiäinen julistaa myös voittoa, jonka Jeesus hankki nousemalla ylös kuolleista kolmantena päivänä. Tuo voitto muuttui todellisuudeksi sinä aamuna kun naiset menivät haudalle ja huomasivat sen olevan tyhjä. Epätoivon ja murheen keskelle tulikin viesti tulevaisuudesta ja toivosta.

 

Hän elää ja on ylösnoussut vapahtaja.

 

Tänäkin pääsiäisenä osa ihmisistä voi viettää todellista ilojuhlaa tietoisina siitä, että Jeesus elää ja toimii myös meidän aikanamme. Osa ihmisistä taas suhtautuu Tuomaan tavoin epäillein koko asian todenperäisyyttä. Epäilijällekin Jeesus tuli ja näytti todeksi sen, mistä toiset opetuslapset olivat hänelle iloiten kertoneet. (Joh.20:26-31.) Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli ovien ollessa lukittuna, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: Rauha teille! Sitten hän sanoi Tuomaalle: Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen vaan uskovainen. Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: Minun Herrani ja minun Jumalani! Jeesus sanoi hänelle: Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat! Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden; Mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen hänen nimessänsä. Näin voi tapahtua myös sinunkin kohdallasi, kun ylösnoussut Jeesus ilmestyy elämä muuttuu ja saat kokea todeksi Pääsiäisen sanoman. Hän on ylösnoussut kohdatakseen sinut.   

 

Siunattua pääsiäistä kaikille!

 

Tuomo Ahonen

 

 

 

 

 

 
Siunaavin terveisin,

Tuomo Ahonen

Yllä on Ahosten perhe: Sanna, Tuomo, Eetu, Leevi ja Laura,