"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." ."

-  Matt.  28:19

 

Aiempia kirjoituksia:

 

 

 

 


 

 

Palaa aloitussivulle


Paimenen palsta - Joulu 2007

KAUNEIN JOULULAULU

 

   Olemme lähestymässä kristikunnan suurta juhlaa. Jokainen suomalainen valmistautuu tuota juhlaa varten omalla tavallaan. Yksi leimaa antava piirre joulusta - Jeesuksen syntymäjuhlasta - puhuttaessa on odottaminen. Meillä jokaisella on omat syymme miksi odottaa joulua. Toisille se merkitsee pitkää lomaa töistä, kun taas toinen haluaa kokoontua ystävien ja sukulaisten kanssa yhteen.

 

   Usein meiltä kuitenkin unohtuu se kaikkein tärkein ja olennaisin asia, minkä vuoksi joulua vietetään. Enkelit antoivat paimenille selkeän viestin siitä mitä Betlehemissä oli tapahtunut. "Mutta enkeli sanoi heille: Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa" (Luuk.2:10-11). Tuona yönä paimenet saivat kuulla todellisen ilosanoman: oli syntynyt Jeesus tähän maailmaan. Hän, lupauksen lapsi, josta useat Jumalan profeetat vanhassa testamentissa olivat ennustaneet, oli tullut lahjaksi ihmiskunnalle. Tästä johtuen enkeli virittivät kauneimman joululaulun mitä ihmiskorva on koskaan kuullut, ja se laulettiin paimenille, jotka olivat yöllä vartioimassa lammaslaumaa.

 

"Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat. Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" (Luuk. 2:13-14.).

 

   Tuon laulun sanat ovat ajankohtaiset vielä tänäkin jouluna. Se ei vanhene koskaan, vaan tulee säilymään aina maailman loppuun asti. Enkelit antoivat kunnian kaikkivaltiaalle Jumalalle, koska hän oli antanut maailmalle kalleimman lahjan, joka koskaan voidaan antaa. Hän antoi oman poikansa Jeesuksen. Vaati todella suurta uhrausta Jumalan puolelta, kun hän luopui kaikkein rakkaimmasta ihmisten vuoksi. Hän antoi poikansa sen tähden tähän maailman, että meillä olisi rauha.  Sama rauha, jota ensimmäinen ihmispari sai kokea paratiisissa. Jumala oli luonut ihmisen elämään  yhteydessään, mutta tuo yhteys särkyi, kun ihminen ei halunnut totella Jumalaa, vaan lankesi syntiin ja heidät karkotettiin pois paratiisista. Samalla särkyi myös rauha ihmisen ja Jumalan väliltä. Tämän tähden maailmassa on niin paljon rauhattomuutta tänäkin jouluna. Ainoastaan vastaanottamalla Jeesuksen, jonka Jumala lahjoitti kaikelle kansalle, voi ihminen saada takaisin menettämänsä rauhan, ja viettää siunattua ja rauhaisaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa. Tämähän oli myös sanomana enkelien laulussa: ”Ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto”.

 

Lahja on siitä mielenkiintoinen asia, että edeltä käsin ei tiedä mitä se sisältää, vaan se on täydellinen yllätys lahjan vastaanottajalle. Samoin on myös tämän joululahjan suhteen, jonka Jumala lahjoitti, se on todellinen yllätys vastaanottajalle.

 

Juuri tämän takia niin monet mieluummin kääntävät selkänsä lahjoittajalle. He eivät  ymmärrä mitä menettävät, kun eivät ole ottaneet Jeesusta vastaan omaan elämäänsä. Toivon sydämestäni, että tänä jouluna mahdollisimman moni meistä voisi kokea todellisen joulun kohdallaan. Silloin oikea jouluilo täyttäisi sydämen.

 

Siunattua joulunodotusta kaikille!

Tuomo Ahonen

 
Siunaavin terveisin,

Tuomo Ahonen

Yllä on Ahosten perhe: Sanna, Tuomo, Eetu, Leevi ja Laura,