2008

 

"Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".

-  Matteus 19:14

 

 

Kiitos kaikille osallistujille - nähdään taas ensi kesänä!

 

 

Palaa aloitussivulle

 


 


Lastenleiri Mansikissa 14.-17.7.2008

 

Kesäleiri pidettiin jälleen Euran Pyhäjärven rannalla Mansikissa. Pirjo ja Timo Raunio Äetsästä oli kutsuttu leirin ohjaajiksi ja Tuomo ja Sanna Ahonen Harjavallasta olivat leirin vastaavina. Maanantaina 32 leiriläistä ja iso joukko ohjaajia ja emäntiä lähti maanantaina 14.7.2008 klo 12 Eurasta helluntaiseurakunnan rukoushuoneen pihalta. Kotiinpaluu tehtiin torstaina klo 16 päätösjuhlan jälkeen. Seuraavassa on muutamia kuvia leiriltä. Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä sen suurempana!  Luku- ja katseluiloa!

 

Leirin perinteisiin kuuluu salkopallo. Leirin aikana käydään tiukkoja kamppailuja ja parhaat salkopallon pelaajat palkitaan päätösjuhlassa.

 

 

Myös pienimmät leiriläiset pääsivät salkopallon makuun:

 

 

Leirin emännät valmistivat joka päivä aamu- ja iltapalan, kaksi lämmintä ruokaa sekä välipalat. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi! Ensin pestiin kädet, mentiin rauhallisesti jonoon, laulettiin siunauslaulu ja sitten päästiin pöytään.

 

 

   

 

Shakkia pelattiin joka päivä ja erilaisilla kokoonpanoilla - yleisöäkin riitti peliä seuraamaan.

 

    

 

Trampoliinit (3 kpl) olivat kovassa käytössä. (Eräs pieni leirivieras kutsui näitä tamburiiniksi...). Kokeneimmat  esittivät taidokkaita voltteja. Trampoliinia voi käyttää myös lepopaikkana.

 

 

 

Aikaa käytettiin myös ihan seurusteluun ja vapaaseen yhdessä oloon. Suosittu ajanviete oli Mikon kiusaaminen.

 

 

Pienimmät olivat innoissaan Raunioiden tuomasta pomppulinnasta (jota eräs pieni kutsui 'pumppulinnaksi'):

 

 

 

Tiistaina halukkaat saivat meloa kanootilla. Timo Raunio neuvoi ensin turvallisuudesta ja melontatekniikasta. Sitten päästiin kanootteihin ja kajakkeihin. Kukaan ei kaatunut kanootilla, mikä oli loistava suoritus. Timo, Pekka ja Mikko olivat valvomassa suoritusta vesillä. Huomaa sorsan perspektiivistä otettu kuva Mikosta kajakissa.

 

 

Leiriläiset siirtyivät kanootilla niemenkärjen ympäri ja lahden poikki laiturilta toiselle.

 

 

 

 

Leirin aikana oli tavoitteena opetella Raamatun kirjojen nimet ulkoa - sekä Uusi että Vanha Testamentti. Kukin osaaja sai palkinnoksi suklaalevyn. Osaajien nimiä on oikeanpuoleisen palstan kuvassa.

 

 

Uiminen kuuluu leirin suosikkiohjelmanumeroihin. Erityisesti pojat kunnostautuivat tässä lajissa. Timo Raunio oli valmistanut suurista kuorma-auton renkaista lautan, jota erityisesti pojat testailivat. Juha, Pertti ja Aimo valvoivat, että lauttaa ei käytetty ilman lupaa ja valvontaa.

 

 

Lapset pääsivät myös evankeliointimatkalle. He saivat kulkea pienissä ryhmissä ja kohdata ihmisiä eri puolilla maailmaa ja erilaisissa tilanteissa. Kussakin tilanteessa piti pyrkiä toimimaan niin kuin Jeesus on opettanut: tuli osoittaa rakkautta lähimmäisille ja kertoa heille siitä lohdutuksesta, joka on Jumalan rakkaudessa.

 

Ensiksi he kohtasivat pakolaisäidin lapsineen Sudanissa. Seuraavalla rastilla oltiinkin jo intiaania tapaamassa (intiaani lymyili puussa, ampui nuolia ja palvoi toteemiaan).

 

 

Etelä-Amerikan suurkaupungissa matkalaiset tapasivat slummissa asuvan perheen. Heillekin oli rohkaisua ja toivon sanomaa tarjolla. Etelä-Amerikasta matka jatkui Afganistanin vuorille, jossa jouduttiin taleban-sissin ryöstämäksi.

 

 

Keski-Aasian vuorilta matkalaiset laskeutuivat Espanjan Aurinkorannalle. Siellä he tapasivat häämatkalla olevia suomalaisia, jotka saivat myös kuulla siitä ilosta, jonka Jeesus antaa. Matka kulki myöskin Euraan, jossa ryhmät tapasivat puusouvissa olevan paikallisen maanviljelijän. Ryhmät auttoivat hänen urakkaansa ja kertoivat samalla Jeesuksesta.

 

 

Lopuksi kohdattiin pakolaisäiti, joka oli juuri rantautunut vaaralliselta merimatkalta.

 

 

Jokaisena iltana oli yhteinen leirinuotio. Siellä laulettiin yhdessä ja katseltiin hauskoja ja opettavia näytelmiä. Keskiviikon näytelmä kertoi intialaisen Jacob Marinenin elämästä (miten hän parani verisyövästä ja perusti useita orpolasten koteja).

 

 

Iltanuotiolla oli myös makkaraa - Pertti oli makkaramestarina. Myös lasten vanhempia oli seuraamassa illan ohjelmaa.

 

 

Viimeisenä päivänä osallistuttiin vielä leiriolympialaisiin. Alla on esitetty kaikki lajit:

1) puhallusputki, 2) tikaspudotus, 3) ketjunheitto, 4) pujottelu porttien läpi, 5) lukunopeustesti.

 

    

 

Leiri lopetettiin yhteiseen päätösjuhlaan, jossa kiitettiin Raunioita ja emäntiä suuresta työmärästä ja onnistuneesta leiristä. Salkopallon ja leiriolympialaisten parhaat saivat palkintonsa. Myös Sanna ja Tuomo Ahonen saivat muistoksi Hinnerjoen-Euran-Kiukaisten historian uudella ajalla. Kaikki saivat leiritodistuksen ja leirilippiksen.

 

 

Emännät tekivät aamusta iltaan töitä keittiössä ja alla olevissa kuvissa näkyvillä ryhmillä. Kiitoksia emännille!

 

 

 

  Nähdään taas ensi kesänä (j.H.s.)!

 

    

 

 

Palaamme leirin antiin muistelupäivän merkeissä syksyllä. Ajankohta ilmoitetaan kaikille leiriläisille heti kun päivä ja paikka saadaan sovittua.

Leirikutsu näytti tällaiselta:

(klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana)

Yllä on leiritodistus; siitä näet keitä muita leirillä oli mukana.