"Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä".

-  Markus 10:16

 

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 


Leiripäiväkirja 16.-19.7.2007

 

Mansikkileiri 2007 

Maanantai 16.7.

Saavuimme maanantaina yhteiskuljetuksella Eurasta Mannilan Mansikkiin puolenpäivän aikoihin. Ennen iltanuotiota tunnit kuluivat nopeasti toisiimme tutustuessa ja leirialuetta tutkiessa. Leirin ensimmäinen raamis eli raamattutunti kertoi mielenkiintoisesta Totuuden Vyöstä. Kaikki leiriläiset kuuntelivat kiinnostuneina koko raamiksen ajan.

 Tiistai 17.7.

 Aamuisessa lipunnostossa oli paikalla lähinnä väsyneitä kasvoja, sillä harva sai ensimmäisenä iltana unta heti hiljaisuuden alettua. Päivän ensimmäisen opettavaisen raamiksen jälkeen alkoi toimintahetki, mihin yksi leirin ohjaajista, Jouni, oli suunnitellut hauskoja tunnistustehtäviä eri rasteille.

Leiriläiset saivat tunnistaa kaloja, perhosia ja kasveja. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin ratkaisivat vaativat tehtävät oikein. Tiistainakin sai käydä uimassa, tytöt ja pojat omilla vuoroillaan, jos vain uskalsi pulahtaa kesäillan viileään veteen. Onneksemme syyhyä tai sinilevää ei havaittu, joten veteen oli ihana päästä virkistäytymään.

Saimme vieraaksemme lähetystyöntekijä Henna Karhun, joka on ollut ulkomailla kertomassa ihmisille Jeesuksesta ja avustanut paikallisia ihmisiä. Hän näytti meille upeita valokuvia Albaniasta, jossa työskentelee tällä hetkellä lähetystyössä.

Paikalle saapui myös Pauli Auvinen laulattamaan komealla äänellään kitaralla säestäen.

Keskiviikko 18.7.

Auringon noustua leiriläiset nostivat lipun virkeinä ja saapuivat makoisalle aamupalalle. Aamupalan jälkeen ohjaajamme Kirsi oli järjestänyt leiriläisille hauskoja toimintapisteitä, joita olivat esimerkiksi melonta ja sanaleikit.  

Maanantaina ja tiistaina oli ollut oikein kaunis sää, mutta keskiviikkona illalla nuotion aikaan alkoi sataa ja jouduimme epäonneksemme siirtymään telttaan iltaohjelmaa varten. Palasimme telttaan vielä iltahartauteen, jossa lauloimme koko joukko raikuvasti erilaisia lauluja Jeesuksesta. Sen jälkeen sai vielä jäädä rukoilemaan tai keskustelemaan aikuisten kanssa.

 Torstai 19.7.  

Aamun sarastaessa heräsimme haikein mielin, sillä tiesimme, että tänään oli viimeinen leiripäivä ja joutuisimme hyvästelemään kaikki uudet ystävämme. Viimeisen päivän siivoustohinoiden keskellä salkopallokisat saatiin päätökseen. Pienten sarjan voittajaksi selvisi Anniina Karhu ja isojen sarjan voittajaksi Jarkko Raittinen.

Päivän erikoisuutena olivat leiriläisten leiriolympialaiset, joissa oli mm. ilmakivääriammuntaa, tikan heittoa, vesi-ilmapallojen täyttöä ja niiden heittämistä Pekka nimistä ohjaa päin.

Nukkumapaikkojen siivouksen ja tavaroiden pakkaamisen jälkeen kokoonnuttiin viimeistä kertaa yhteen. Siinä sitten haettiin omistajia yksinäisille tavaroille, laulettiin, rukoiltiin ja kiitettiin kiitoksen ansaitsevia sekä palkittiin salkopallokisan  ja olympialaisten voittajat.  

Tilaisuuden jälkeen leiriläiset hajaantuivat ja lähdimme kotiin sovituilla kyydeillä. Mutta ensi kesänä uudestaan, sillä jälleen kerran leiristä tuli ikimuistoinen lisä muistoihimme.

Hyvää kesää kaikille!

 

Mirva & Ronja