01.08.2016  |   Aloitussivu  |   Viikko-ohjelma   |   Mihin uskomme?  |    Ajankohtaista  |   Kuvagalleria  |    Saarnoja   |   Yhteystiedot

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.

Ja katso. minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

-  Matt.  28:19,20

GTSS -tilannekatsaus

Agape Intia

Henna Karhu Albaniassa

Venäjän Karjala

Uusilat Uruguayssa

Sopaset Espanjassa

FIDA International

Historiikki

Joh 1:1-12 eri kielillä

2016 © Euran helluntaiseurakunta

Lähetystyö - Menkää kaikkeen maailmaan!

Lähetystyö on ollut alusta alkaen vahvana työmuotona seurakunnan toiminnassa.

Olemme aktiivisesti tukeneet Intiassa tehtävää työtä: olemme olleet yhteistyössä GTSSS -järjestön kanssa. Järjestöllä on yli 4000 orpolasta, jotka saavat täyden ylläpidon sekä lisäksi tuetaan evankelistoja ja seurakuntien perustamista alueella. Kannatamme tällä hetkellä säännöllisesti viittä (5) evankelistaperhettä Intian Andra Pradesh -osavaltiossa. GTSSS -tilannekatsaus sivuilta pääset myös katsomaan näiden evankelistojen terveisiä, tietoja ja valokuvia.

Seurakuntamme jäsen Maija-Liisa Pitkäkangas koordinoi työtä Agape Intia ry:n kautta. GTSSS:n johtaja piispa Jacob Marinen on vieraillut vuosittain seurakunnassa.  Tässä on yhteenveto hänen puheestaan 8.5.2014. Rukoillaan veljien ja sisarien puolesta.

Olemme kannattaneet Kauko ja Nina Uusilan työtä Uruguayssa. He ovat tehneet Raamattulähetystyötä ja ovat johtaneet kansallista Raamattukoulua. He ovat nyt palannet kotimaahan ja Kauko on Riihimäen Kotikirkko -seurakunnan seurakuntapastorina. Heidän tekemästään työstä on enemmän omalla sivulla, jonne pääsee vasemman palstan 'Uusilat Uruguayssa' -napista.

Seurakuntamme jäsen Henna Karhu on ollut koulutyössä Albaniassa. Henna on nyt palannut Suomeen. Henna vierailee seurakunnassa ja mm. lasten leireillä kertoen lähetystyöstä. Lue Hennan työkauden terveisiä voi katsoa omalta sivulta (myös vasemman palstan sinisestä napista 'Henna Karhu Albaniassa' - alla on Hennan lähettämiä kuvia).

Olemme tehneet lähetystyötä lähialueilla - pääasiassa Venäjän Karjalassa - yhdessä eri seurakuntien kanssa. Seurakunnan jäsenet ovat vierailleet alueella ja sieltä on myös tehty vierailuja meille. Olemme olleet tukemassa mm. Petroskoin seurakuntaa rakennushankkeessa ja olemme tukeneet Svetogorskin, Paanajärven, Karhumäen ja Suojärven alueen työtä. Tässä on linkki Venäjän työn sivulle.

Kirsi-Marja ja Jaakko Sopanen palasivat Espanjaan elokuun 2014 lopulla . He ovat evankeliointityössä Espanjan aurinkorannikolla Fuengirolassa. Alla on kuvia heidän vierailustaan Eurassa. Vasemman palstan 'Sopaset Espanjassa' -napin takana ovat heidän viimeisimmät uutisensa. Sopasten omille nettisivuille pääset tästä.

Seurakunnan aiemmasta lähetystyöstä on enemmän näiden sivujen historiikki -osiossa.

Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyötä koordinoi kansallisella tasolla FIDA International -järjestö. Lähetystoimintojen yksikkö koordinoi Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyötä yhdessä laaditun strategian mukaisesti.

Fidan 370 lähetistä ”perinteisessä” lähetystyössä toimivien osuus on noin 85%. Näiden lähettien virallisina työnantajina toimivat kotimaan helluntaiseurakunnat. Fida Internationalin, lähettäjäseurakunnan ja lähetin välisellä yhteistyösopimuksella määritellään kunkin osapuolen vastuualueet. Pitkäkestoisen uralähetystyön- tekijöiden rinnalle nousee lisääntyvästi lyhyempiaikaiseen palveluun valmentautuvia nuoremman polven lähetysihmisiä. He tekevät työt esim. omassa ammatissaan ja sen ohella ovat mukana rakentamassa paikallisia seurakuntia.

Maailman väkiluku lisääntyy räjähdysenomaisesti. Suuren muutoksen aiheuttaa myös ihmisten muutto kaupunkeihin. Ohessa on linkki erääseen maailman väestö- ja lähetystilastoon (englanninkielinen / Gordon-Convell Theological Seminary).

(paina yllä olevaa logoa, niin pääset lähetystyötilastoihin - Gordon-Conwell Theological Seminary)

Helluntailaisuus kasvaa erityisen nopeasti Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Suomeen helluntaiherätys saapui norjalaisen metodistipastori Thomas Barrattin (1862-1940) mukana vuonna 1911. Suomessa helluntailiikkeen isähahmoksi nousi Kotimaa-lehden silloinen päätoimittaja ja kirjailija Pietari Brofeldt (1864-1945; Juhani Ahon veli). Helluntailaisuus levisi voimakkaasti erityisesti 1930-luvulla ja 1950-luvulla. Myös erityisesti 1970-luvun lopulla vaikuttaneen helluntaisaarnaaja Niilo Ylivainion myötä helluntaiseurakunnat kasvoivat muita hengellisiä liikkeitä nopeammin.

Nykyisin Suomessa on noin 48.500 helluntailaista, joista ruotsinkielisten osuus on 2.700. Suurimmat helluntai-seurakunnat ovat:

• Helsingin Saalem-srk (3300),
  • Tampereen Saalem-srk (2000),
  • Turun helluntaisrk (1800)
  • Jyväskylän helluntaisrk (1700).

Kaiken kaikkiaan helluntai-seurakuntia on 259, joista 34 on ruotsinkielisiä.

5.1.2015: Eniten lähetystyöntekijöitä lähettävät maat ovat USA, Brasilia, Etelä-Korea ja ... Intia! USA:sta on lähtenyt 127.000 ja Brasiliasta 34.000 lähettiä. Eniten lähettejä suhteessa kristittyjen määrään on lähtenyt Palestiinasta, Irlannista, Maltalta ja Samoasta. Valitettavasti suurin osa on lähtenyt jo kristittyihin maihin (34% lähti maihin, joissa ei-kristittyjen osuus on 3,5%). Tilastoja voi tutkia lähemmin Christian Today -verkkosivulta.