09.09.2011     |      Aloitussivu   |   Viikko-ohjelma  |  Mihin uskomme?  |  Ajankohtaista   |  Kuvagalleria   |  Saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

 

Muita kirjoituksia:

 


 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ajankohtaista

Kesä - on aika kerätä voimia

Eräänä päivä Jeesuksen opetuslapset saivat yllättävän kehotuksen Mestarilta.

 

Hän sanoi heille: "Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." Ihmisiä näet tuli ja meni koko ajan, eivätkä opetuslapset ehtineet edes syödä. - Mark 6:31

 

Opetuslapset olivat kulkeneet jo jonkin aikaa Jeesuksen seurassa. He olivat todistaneet Jeesuksen opetuksia (vuorisaarna) ja suuria väkijoukkoja, jotka innoissaan seurasivat Mestaria. He olivat myös nähneet Jeesuksen parantavan sairaita - paljon kansaa oli kokoontunut nähdäkseen Jeesuksen.

 

Tämä kaikki oli väsyttänyt Jeesusta ja opetuslapsia. Hyvän johtajan tavoin Jeesus teki aloitteen ja tahtoi viedä oman joukkonsa lepäämään.

 

Me tarvitsemme myös lepoa. Useimmat ovat eläneet työntäyteisen talven ja kevään; nyt on maltettava levätä.

 

Kannattaa unohtaa kaikki ohjelmoitu suorittaminen ja keskittyä kuuntelemaan Jumalan puhetta: Jumala puhuu usein hiljaisuudessa. Hiljaisuuden retriitit ovat tulleet jopa muotiasiaksi. Me voimme hiljentyä kuitenkin omassa kodissa, luonnossa tai uskovien yhteisissä rukoushetkissä. Meille ei aseteta mitään muotovaatimuksia; ei tarvita tiettyä asentoa tai tiettyjä sanoja. Usein riittää, että olemme Hannan tavoin hiljaa Herran edessä (1. Sam. 1:13 - "Hanna rukoili näet hiljaa itsekseen, huulet vain liikkuivat mutta ääntä ei kuulunut.")

 

Rukous on aktiivista voimien keruuta. Rukouksen vaikutus on kahdensuuntainen: 1) rukous paljastaa meidän sisimmät ajatukset ja auttaa laittamaan pois sen mikä pois pantava, ja 2) rukous täyttää meidät Jumalan läsnäololla ja rauhalla.

 

Jos olemme aivan täynnä kaikkea menoa ja meininkiä, niin Jumalan on vaikea täyttää meitä. Siksi tarvitaan hiljentymistä ja tyhjentymistä, jotta voimme täyttyä Hänen rauhallaan.

 

Talousuutiset eri puolilta ovat edelleen hälyttäviä ja epävarmuus tulevaisuudesta on vallalla. Meillä on kuitenkin kristittyinä suuri toivo: "Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman."  (Joh 16:33).

 

 

 

______________________________________________________________________

  

 

 

Tässä on muutamia jakeita, joissa Uusi Testamentti puhuu levosta:

Matt. 11:28
Matt. 11:29
Matt. 12:43
Luuk. 11:24
Luuk. 12:19
2. Kor. 2:13
2. Tess. 1:7
Hepr. 3:11
Hepr. 3:18
Hepr. 4:1
Hepr. 4:3
Hepr. 4:5
Hepr. 4:8
Hepr. 4:10
Hepr. 4:11
Ilm. 14:11

 

 

P.S. Wikipedia kirjoittaa retriitistä seuraavaa:

Retriitti eli retretti (< ransk. retrait ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi. Länsimaiden kristillisistä, hiljaisuutta korostavista retriiteistä käytetään usein sekaannusten välttämiseksi nimityksiä hiljaisuuden retriitti ja hiljentymispäivät, sillä on olemassa sellaisiakin retriittejä, joiden ajatus perustuu runsaalle keskustelulle.

Nykyisin retriittejä järjestetään enenevässä määrin myös liikeyritysten työntekijöille työyhteisön tiivistämiseksi, luovan ajattelun kehittämiseksi ja kommunikaation parantamiseksi (tyky-retriitti).

Retriitti on tärkeä hengellisyyden muoto myös useissa joogatraditioissa ja buddhalaisuudessa.