"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

-  Matt.  28:19

"Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme. "

- Jn 3:16

Hennan aloitussivulle

Henna Karhu lähetystyössä Albaniassa

ARKIPÄIVÄN TÄHTIHETKIÄ 14.12.2007

•   Kaksi nuorta tyttöä sanoi minulle Suomessa haluavansa tulla auttamaan minua lapsityössä!

•    Ystäväni pitämän pyhäkoulun lapset Suomessa keräsivät 21e Albaniassa tekemääni lapsityötä varten!

•   Ermal (14v), Ana (13v) ja Enea (12v) haluavat toimia avustajina pyhäkoulussamme!

•    Vilkas 9-v Fabio-poika ei jaksa juurikaan keskittyä pyhäkoulussa. Opetettuani lapsille muutamia kymmenestä käskystä tapasin Fabion kaupassa. Kysyin, mitä hän muistaa pyhäkoulusta. ”Älä varasta!” kuului pojan suusta!

•    Vuokranantajaperheeni 16-vuotias Ina-tyttö on aina valmis auttamaan, milloin tahansa tarvitsen apua lapsityössä yms.

•    Pranvera – köyhä perheenäiti - katsoi minua silmiin ja kysyi kiinnostuneena, milloin kirkossa on sellainen kokous, johon hänkin voisi tulla (lapset käyvät joskus pyhäkoulussa)! Kun hän kävi luonani, kerroin, että suunnittelemme koko perheen joulujuhlaa. Hänen silmänsä loistivat.

•    Sain tarjota aterian köyhälle romaaninaiselle Edliralle ja hänen kolmelle lapsilleen eräänä sunnuntai-iltapäivänä. Aamulla he olivat syöneet viimeiset kotona olevat ruoat eikä heillä ollut yhtään rahaa. Kotimatkalla kirkosta 15-vuotias Marcela-tyttö kysyi: ”Äiti, mitä me syömme tänään?” Kohta sen jälkeen lähetin tekstiviestin, jossa pyysin heitä käymään kotonani! Ruokailun jälkeen iloinen äiti lakaisi lattian ja Marcela tiskasi astiat.

•    Ostin torilta jatkojohtoja koululle. Pyydettyäni kuittia minulta kysyttiin, mikä summa kuittiin kirjoitetaan. Sanoin, että tietenkin oikea summa. Sitten kerroin ihmettelevälle myyjälle, että olen kristitty ja uskon Jeesukseen, enkä näin ollen voi tehdä väärin.

•    Kun oppilaani osaavat ratkaista vaikeita tehtäviä ja saavat hyviä arvosanoja tenteistä, koen onnistumisen iloa heidän kanssaan.

•    Saan sähköpostiviestin, kirjeen, kortin tai tekstiviestin ystävältä!

•    Aurinko paistaa lämmittäen koulumme olohuone–luokan! On päivä ilman sähkökatkoja! Hanasta tulee vettä.