10.03.2019     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

Muita kirjoituksia:

2019-03-11 - Uskovaiset ovat onnellisempia

Christianity Today -lehti kirjoittaa, että uskovaiset ihmiset ovat onnellisempia kuin muu osa väestöä (Christianity Today Fri 1 Feb 2019 14:36 GMT).

Kirjoitus perustuu Pew Reseach -tutkimuslaitoksen kyselyyn. Kyselyn mukaan ne, jotka ovat sitoutuneet seurakuntayhteisöön ovat juuri näitä onnellisimpia ihmisiä. Nää samat ihmiset ovat myös muuten voimakkaammin sitoutuneet omaan yhteisöönsä - he mm. äänestävät todennäköisemmin vaaleissa ja osallistuvat vapaaehtoistoimintaan muita useammin.Kysely tehtiin USA:ssa ja yli kahdessakymmenessä muussa maassa.

Kyselyyn vastanneista aktiivisista uskovaisista 36% kuvaa itseään hyvin onnelliseksi - 25% muusta väestöstä kertoo olevansa hyvin onnellinen.Yhdessäkään tutkituissa maissa uskovaiset eivät olleet muuta väestöä onnettomampia.

Tutkimuksessa myös uskovat elivät terveellisemmin (esim. tupakointi ja alkoholin käyttö) kuin muu väestö, mikä myös vaikuttaa onnellisuuteen. Valitettavasti uskovat näyttävät olevan yhtä paljon ylipainoisia ja käyttävän yhtä vähän aikaa fyysiseen harjoitteluun kuin muu väestö.

Tutkimus varoittaa, että yhteiskunnat, joissa uskovien osuus ja osallistuminen vähenee (kuten Pohjoismaissa ja Suomessa tapahtuu) ovat vaarassa kadottaa jotain henkilökohtaisesta ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Tutkimuksen tekijät varoittavat, että kirkossa käynti ei välttämättä tee onnelliseksi, vaan kyse on muusta ja siksi tutkimusta aiotaan jatkaa.

"Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi." - Psalmi 73:28

"Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö." - Joh. 14:27

- JLe

2019 © Euran helluntaiseurakunta