11.09.2018     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

Muita kirjoituksia:

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

Ajankohtaista

 

Lisää aiheesta muualla:

Suomi 100 - viralliset sivut

 

 

 

 

 


 

2018-09-10 - Kristus on voittaja

 

Kaksikymmentä vuotta sitten (1996) Samuel P. Huntington esitteli näkemyksiä kylmän sodan jälkeisestä maailmasta. Hän teki johtopäätöksen, jonka mukaan pitkällä aikavälillä Islam tulee voittamaan.

 

"Muslimit pelkäävät ja vihaavat lännen valtaa ja sen uhkaa heidän yhteiskunnilleen ja uskomuksilleen. He pitävät länsimaista kulttuuria materialistisena, korruptoituneena, rappeutuneena ja moraalittomana. Se on heistä myös viettelevä, ja tästä syystä he korostavat voimakkaasti, että on vastustettava sen vaikutuksia heidän elämäntapaansa. Yhä useammin muslimien hyökkäykset länttä vastaan eivät perustu niinkään siihen, että länsi pitäytyy epätäydelliseen, virheelliseen uskontoon joka on kaikesta huolimatta ”kirjan uskonto”, vaan siihen, että sillä ei ole minkäänlaista uskontoa". (Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys, 2003, Terra cognita).

 

Kuitenkin Huntington näytti olevan tietämätön Jumalan voimasta:

- vuonna 1900 Afrikassa oli 10 miljoonaa kristittyä

- vuonna 2000 Afrikassa oli 360 miljoonaa kristittyä,

- vuonna 2025 Afrikassa on ennusteen mukaan 633 miljoonaa kristittyä.

 

Vuonna 2050 kristittjen prosentuaalinen osuus maailman väestöstä on jokseenkin sama kuin se oli vuonna 1900 (Philip Jenkins, The Next Christendom: The Coming of Global Cristianity).

 

Kuitenkin muutos tapahtuu kristinuskon sisällä: tyypillinen kristitty ei enää ole valkoihoinen länsimainen vaan nainen, joka elää Nigerialaisessa kylässä. Siten kristinuskosta tulee eteläinen usko.

 

Meidän länsimaisten uskovien tulee ottaa vakavasti Jeesuksen opetus:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." Matt.28:18. Jumalalla on suunnitelma, joka alkoi maailman luomisesta ja se päättyy uuteen taivaaseen ja uuteen maahan. Hän vie suunnitelmansa loppuun - meillä on mahdollisuus olla siinä mukana. Näin he näkevät asian vaikka juuri Nigeriassa.

 

Tällä matkalla Jeesus lupasi olla meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun asti. Hän ei jättänyt meitä yksin, vaan antoi Pyhän Hengen olemaan meidän kanssamme. Pyhä Henki on Puolustaja ja opettaja, joka muistuttaa meitä kaikesta, mitä Jeesus on meille opettanut.

 

Sen lisäksi Johannes muistuttaa meitä Kristuksen voimasta: "Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa." - 1. Joh 4:4.

 

 

- JLe

2017 © Euran helluntaiseurakunta