29.10.2019     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

Muita kirjoituksia:

 

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

Ajankohtaista

 

Lisää aiheesta muualla:

Suomi 100 - viralliset sivut

 

 


 

2017-12-03 - Suomi 100

 

Suomi on maailman paras maa - suomalaisille. Suomen kehittyminen köyhästä maatalosuyhteiskunnasta kukoistavaksi hyvinvointivaltioksi on ihme. Ketä tästä on kiittäminen?

 

""Herran on maa ja kaikki, mitä siinä on", 1. Kor. 10:26.

 

Menneet sukupolvet ovat omalla työllään rakentaneet pohjan, jolle tänä päivänä saamme rakentaa. "Alussa olivat suo, kuokka - ja Jussi". Näin Väinö Linna aloittaa romaaninsa Täällä Pohjantähden alla. Romaani käy läpi suuren muutokset torpparilaitoksen murentumisesta ja vanhojen säätyjen katoamisesta - tämä loi pohjan tulevalle ja nykyiselle tasa-arvoiselle Suomelle.

 

Monet asiat, joita nyt pidämme itsestään selvyyksinä, ovat monen taistelun ja vaivan tuloksia. Nämä taistelut ovat olleet sekä fyysisiä, kuten sisällisota 1918 tai talvi- ja jatkosota 1939-1944, että henkisiä. Meitä on edelleen monia, jotka ovat näillä sijoillaan näiden myllerrysten seurauksena. Vaikea on kuitenkaan kuulla -useimmin - valituksia tai vaikerrusta asioiden tilasta. Evakoilla on tietysti jossain määrin muistoja ja kaipausta vanhaan kotipuoleen, mutta enimmäkseen ollaan tyytyväisiä. "Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa", (1. Tiit. 6:6).

 

Suurempi taistelu on kuitenkin käyty hengen tasolla. Vaikeina aikoina on luotettu Jumalan kaikkivaltiuteen ja siihen, että 'Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" (Luuk. 2:14). Näin enkelit lauloivat jouluyönä kedolla. He olivat todistamassa Jumalan hyvän tahdon toteutumista, kun Jumalan Poika oli syntynyt maailmaan. Suomessa olemme saaneet olla poikkeuksellisen tasa-arvoisia, meillä ovat pienimmät varallisuuserot ja tietysti maailman paras koulutusjärjestelmä. Koulutus on mahdollistanut nykyisen korkean materiaalisen elintason ja Suomen paikan teknologisena edelläkävijänä.

 

Usko Jumalan Sanaan ja sen arvovaltaan on ollut luja pohja kansakunnan rakentamisessa. Olemme olleet niitä, jotka ovat rakentaneet kalliolle. Tätä rakennusta ovat myrskyt koetelleet ja se on todettu kestäväksi.

 

Viime vuosina on ollut kehitystä, jossa tätä pohjaa on alettu systemaattisesti murentaa. Meidän tehtävämme on kuitenkin pitää yllä rakkauden ja armon sanomaa. Kaikesta halveksunnasta ja vähättelystä huolimatta meidän kristittyjen tulee olla rakentamassa tätä hyvää maata. Paavali kiteytti Roomalaiskirjeessä esivallan roolin: "Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat" (Room 13:1). Siunataan esivaltaa ja rukoillaan niiden puolesta jotka valtaa käyttävät - lainssäädännön, tuomivallan ja toimeenpanon osalta.

 

"Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte" (1. Piet. 3:9). Puhutaan Jumalan Sanaa; Sanassa on edelleen voima, joka muuttaa ihmiset.

 

Myös Suomi 100 -juhlavuotena meidän puheemme tulee olla lempeää, rakastavaa ja rakentavaa. Siihen meidät on kutsuttu. Meidän tehtävämme on välittää Jumalan rakkautta ja välittämistä.

- JLe

2017 © Euran helluntaiseurakunta