10.01.2016     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

 

Muita kirjoituksia:

 

 

 


 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

 
 

Je suis Charlie

 

Parce que le crayon sera toujours au dessus de la barbarie…

Parce que la liberté est un droit universel…

Parce que VOUS nous soutenez…

Nous,

logo-charlie

sortirons votre journal mercredi prochain!

 

 

 2015-01-09 - Pahaa vastaan

 

Kaksitoista toimittajaa, pilapiirtäjää ja poliisia tapettiin brutaalisti Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyssä hyökkäyksessä 7.1.2015.

 

Suru menetettyjen ihmishenkien ja väkivallan vuoksi on suuri. Surmaajia oli ilmeisesti kaksi; he huusivat islamilaisia tunnuslauseita surmatyön aikana ja tappoivat järjestelmällisesti.

 

Miten suhtautua pahaan - väkivaltaan? Silmä silmästä? Voiko pahaa vastustaa voimalla?  Onko olemassa ainoaa oikeaa tapaa suhtautua tähän? Onko kristityillä jokin erityinen asema?

 

Jokainen ihminen on Jumalan luoma ja siten hänen omaisuuttaan. Jokainen ihminen on arvokas ja iankaikkinen. Kajoamalla ihmiseen nousee itse asiassa Jumalaa vastaan.

 

Merkitseekö meille jotain Jeesuksen vuorisaarnan käsky: "Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa; vaan jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin" (Matt 5:39)? Voiko tätä toteuttaa käytännössä? Juhlapuheissa se on helppoa, mutta miten käytännössä, kun viha ja halveksunta kohdistuu itseen ja oma arvo viedään lokaan ja ihminen alistetaan mitä julmimmalle väkivallalle. Vieläkö on voimaa kääntää toinenkin poski?

 

Tulee mieleen natsien hirmutekoja vastustanut Dietrich Bonhoeffer. aivan Hitlerin valtaannousun alusta lähtien (1933) hän vastusti äänekkäästi sekä juutalaisvainoja että natsien eutanasiaohjelmaa. Bonhoeffer hirtettiin vankileirillä kaksi viikkoa ennen kuin liittoutuneet vapauttivat leirin. Hän itse menetti henkensä, mutta hänen sepittämänsä virsi elää (Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan) ja hänen muistonsa on antanut toivoa monille.

 

Paavali osoittaa, että rakkaus on suurin voima.

 

Me emme ainakaan itsessämme kykene vastustamaan pahaa - korkeintaan kykenemme suuttumaan ja vastaamaan väkivaltaan väkivallalla. Sen sijaan Jeesus voi muuttaa meidät. "Jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus" (2. Kor 5:17). Uusi luomus voi suhtautua väkivaltaan samalla tavalla kuin Mestarimme Jeesus: hän alistui tyynesti vallanpitäjien edessä, mutta lopulta nousi kuolleista ja sai voiton kaikesta väkivallasta!  Kokeile uskoa Jeesukseen - yllätyt positiivisesti!

 

"Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan" (Heb 12:4)

- JLe

 

P.S. Viereisellä palstalla on Charlie Hebdo -lehden nettisivun sisältö tältä päivältä.

 

2015 © Euran helluntaiseurakunta