10.01.2016     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

Muita kirjoituksia:

2014-02-24 - Usko Jumalaan on luonnollista

Usko Jumalaan on ihmiselle luontaista. Tätä todistavat lukemattomat maailman uskonnot ja pitkä ihmiskunnan historia.

Nykyinen naturalistinen ja tieteisuskoinen maailma tahtoo väheksyä tai kokonaan kieltää tämän tosiasian.

Tapio Puolimatka on kirjoittanut erinomaisen kirjan tiedon ja tietämisen rajoista Kristuksessa ('Viisauden ja tiedon aarteet Kristuksessa') - suosittelen lämpimästi!

Hän kertoo esimerkin tanskalaisesta uskontotieteilijästä Frederickistä, jolla oli viisivuotias tytär Anna. Lasten tavoin Anna kyselee paljon ja kaikenlaista. Oleellista on, että vanhemmat ovat maallistuneita eivätkä ole antaneet mitään hengellisiä ja uskonnollisia vastauksia, vaan ovat pitäytyneet maallisissa vastauksissa.

Eräänä päivänä Anna kysyi yllättäen äidiltään, oliko Jumala luonut maailman? Äiti siirsi kysymyksen isälle, joka vastasi, että maailmaa ei ole luotu vaan se on ollut aina olemassa. Anna mietti tätä ja sitten ravisti päätään ja sanoi, että tuo ei voi olla oikein. Isä selitti uudelleen että maailma syntyi suuresta alkuräjähdyksestä ja yhtäkkiä kaikki vain tuli olevaksi.

Anna mietti tätä hetken ja sanoi sitten: "Jumalan on täytynyt olla hämmästynyt".

Lapsikin tajuaa, ettei tyhjästä synny mitään. Kaikkivaltias Jumala on kaiken takana ja hänellä on suunnitelma. Me olemme osa tätä suunnitelmaa ja saamme siksi turvata siihen, että Jumala pitää meistä huolta suunnitelmansa mukaan.

Tiedeuskovainen uskoo tieteelliseen hypoteesiin, jonak alähtökohta on, ettei ole Jumalaa; me uskomme Jumalan Sanaan, koska olemme oppineet tuntemaan, että Jumala elää.

Jeesus sanoi, että jos joku haluaa tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani (Joh 7:17).

Kokeile uskoa Jeesukseen - yllätyt positiivisesti!

"Kristus teissä, kirkkauden toivo" (Kol 1:27)

- JLe

2014 © Euran helluntaiseurakunta

"Onko kristinusko pakkopaita, joka kahlitsee itsenäistä ajattelua? Onko ylipäätään mahdollista, että on vain yksi oikea uskonto? Timothy Keller käy kirjassaan vuoropuhelua skeptisesti kristinuskoon suhtautuvien ja ateistien kanssa. Eikä Keller päästä kristillistä uskoa tunnustaviakaan helpolla vaan haastaa pohtimaan omaa vakaumusta syvällisesti. "