14.09.2012  |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

Muita kirjoituksia:

Helluntailaisuus leviää

2012-05-21 - Tule, Pyhä Henki:

Helluntailaisuus on nopeimmin leviävä kristillinen uskonsuunta maailmassa. Yksi neljästä (1/4) kristitystä on helluntailainen tai karismaattinen kristitty (lähde: The Pew Research Center's Forum on Religion & Public Life).

Näiden kristittyjen opetuksessa on oleellista, että jokaisen kristityn tulisi etsiä - uskoon tulon jälkeen - Pyhän Hengen kastetta.

Mielenkiintoista on nähdä kristillisen uskon painottuminen etelään: suurin kasvu ja suurimmat seurakunnat ovat eteläisellä pallonpuoliskolla Afrikassa (Saharan eteläpuoleinen alue), Etelä-Amerikassa ja myös Intiassa.

Esimerkiksi Brasialian kristillinen väestö kasvoi vuoden 1940 2,5 %:sta 21 %:iin (vuonna 2011).

Eteläisessä Amerikassa on huomattu että monet marginaaliin jäänet naiset ovat löytäneet hengellisen kodin. He ovat sitten tuoneet perheensä seurakuntaan ja tämä on tuonut järjestystä ja suuntaa heidän perhe-elämäänsä.

Helluntailaisuus voidaan nähdä vastakultuurina hallitsevalle (katoliselle) kulttuurille: tämä antaa mahdollisuuden olla osa nykyistä maailmaa seurakunnan kautta.

Monille helluntailaisuus merkitsee sitä, että Jumala on aktiivisesti läsnä, toimii jokapäiväisessä elämässä, vaikuttaa Pyhän Hengen kautta parantamalla sairaita ja vaikuttamalla kielillä puhumista.

Tänä päivänä kristittyjä on maailmassa kaikkiaan kaksi miljardia.

Jeesus lupasi ennen taivaaseen nousemistaan: "Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti".

- JLe

2012 © Euran helluntaiseurakunta