23.01.2012   |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |  Mihin uskomme?  |  Ajankohtaista   |  Kuvagalleria   |  Saarnoja   |   Yhteystiedot 

 

 

 

"Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa."

-  Luukas  2:11

 

Muita kirjoituksia:

 


 

 

Palaa aloitussivulle


Ajankohtaista

Uusia mahdollisuuksia

 

Uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet.

 

Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan tulee ilmi, kun hän itse tuli ihmiseksi. Jumala ei tullut kuninkaaksi, ei sotapäälliköksi, ei erityiseksi sankariksi vaan tavalliseksi ihmiseksi.

 

Jumala ilmeisesti halusi tällä tavalla osoittaa että ihmisen osa on hänen suunnittelemansa (ja luomansa) ja hän voi lähettää maan päälle oman poikansa ihmisen muodossa. Jeesus ei erityisesti katsonut ansiokseen, että Hän on Jumalan Poika, vaan hän suostui tulemaan ihmiseksi syntisen maailman keskelle.

 

Jeesus oli aikalaisilleen ymmärtävä lähimmäinen. Hän keskusteli avioriksesta tuomitun naisen kanssa ja osoitti tälle naiselle armollisuutta. Tämä oli vastoin kakkia ajan tapoja ja ajan henkeä. Nainen sai uuden mahdollisuuden.

 

Jeesus asetti asioita uuteen tärkeysjärjestykseen. Itämainen vieraanvaraisuus edellyttää runsasta tarjoilua vieraille. Jeesus kuitenkin hyväksyi Marian, joka istui hänen vierellään kuuntelemassa Jeesuksen opetusta, eikä osallistunut vieraiden palvelemiseen (sisarensa Martan lailla). "Mutta tarpeellisia on vähän tahi yksi ainoa" (Luuk 10:42). 

 

Varsinainen uutinen on kuitenkin tämä: usko Jeesukseen muuttaa ihmisen sisältä päin. Meillä on lukemattomia esimerkkejä siitä, miten usko Jeesukseen on täysin muuttanut ihmisen tavan ajatella, kohdata lähimmäisiä, suhtautua työhön, nähdä maailma uudessa valossa.

 

Usko nostaa ihmisen omanarvontunnon ehjälle tasolle. Usko antaa luottamuksen tulevaisuuteen.  "Hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka, joka on maailmassa" ( 1. Joh 4:4).

 

Luottamus Raamatun sanaan antaa vahvan tulevaisuuden uskon. Jumalalla on suunnitelma yksittäistä ihmistä varten.

 

- JLe