13.12.2011   |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |  Mihin uskomme?  |  Ajankohtaista   |  Kuvagalleria   |  Saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

Muita kirjoituksia:

 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ajankohtaista

Joulun odotusta

2011-12-13 - Joulun odotusta:

 

Joulu ja sen odotus tuovat useimpien mieleen lämpimiä muistoja lapsuudesta. Toisinaan saattaa olla, että itse odottaminen ja siihen liittyvät tunteet ja kokemukset on pääasia. 

 

Marialle joulun odotus (vaikkei hän tietysti odottanut joulua vaan Jeesus-lasta) oli hyvin konkreettista. Enkelin ilmoitus oli hämmentänyt häntä, mutta suuressa nöyryydessä hän hyväksyi tapahtuman. Marian vierailu Elisabetin luona vahvisti hänen uskoaan: lapsi Elisabethin kohdussa ilahtui ja hypähti kuullessaan Marian tervehdyksen. Varmaankin Elisbeth kertoi tästä Marialle ja Maria ymmärsi että tämä odotus oli jotain hyvin erikoista ja Jumalan lupaus oli toteutumassa.

 

Varsinaisen jouluyön tapahtumat olivat sitten sinetti Marian odotukselle. Ensin lapsen syntymä ja sitten paimenten vierailu heidän - Joosefin ja Marian - luona tallissa. Paimenilla oli erikoinen ilmoitus siitä, miten enkelit olivat ilmoittaneet lapsen syntymästä ja lapsen erikoisesta tehtävästä maailmassa.

 

Paimenet olivat olleet nöyriä. He eivät ruvenneet kinaamaan asiasta: olihan hyvin epätodennäköistä että tallissa voisi olla vastasyntynyt lapsi. Enkelien ilmoitusta he kuitenkin kunnioittivat ja päättivät toimia enkelien sen mukaan.

 

Miesten mielessä saattoi risteillä jokunen epäilyskin; mitä jos joku tuttu näkee eikä siellä tallissa olekaan mitään? Joudutaan koko porukka naurun alaiseksi.

 

Heillä saattoi olla myös pelokkaita ajatuksia: miten me, tavalliset paimenet, voimme mennä tervehtimään Vapahtajaa (Messias)? Eikö se olisi uskonnollisen kerman tai peräti kuninkaan tehtävä?

 

Paimenet ottivat kuitenkin riskin, olivat kuuliaisia, ja saivat nähdä ihmeen tallin seimessä. Enkelien imoitus oli totta heidän silmiensä edessä. Varmaankin tallin ilmapiiri oli hyvin erikoinen, harras ja pyhä. Se ei jättänyt sijaa epäilyksille. Tässä on luvattu Messias, Jumalan Poika.

 

Edelleenkin tänään nöyrät saavat periä armon ja löytävät luvatun rauhan sydämeensä.

Odota sinäkin joulun Vapahtajaa! 

 

- JLe

 

_________________________________________________________________________

  

 

Aiempia kirjoituksia

2011-12-13 Joulu

2011-11-10 - Talouskriisin varjossa