13.12.2011   |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |  Mihin uskomme?  |  Ajankohtaista   |  Kuvagalleria   |  Saarnoja   |   Yhteystiedot

 

 

 

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

 

 

Muita kirjoituksia:

 


 

 

 

Palaa aloitussivulle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ajankohtaista

Talouskriisin varjossa

2011-11-10 - Talouskriisin varjossa:

 

Euroopan talouskriisi velloo edestakaisin - vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, kun päämiehet tekevät päätöksiä ja samalla eroilmoitukset heiluttelevat valtioiden lainakorkoja (Berlusconin eroilmoitus).

 

Taloustilanteesta tuntuu olevan vaikea saada selvää kuvaa - useimpien käsitys on, että joku on jossain elänyt yli varojensa tai suorastaan huijannut rahoja omaan taskuunsa. Vai olisiko niin, että puuttuu yleistä talousviisautta?

 

Jaak 1:5 "Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan." Viisautta on tarjolla, jos olisi riittävästi nöyryyttä sitä kysyä ja ottaa vastaan. Raamattu edustaa viisautta, joka on paljon enemmän kuin vain älykkyysosamäärä tai opittu kirjaviisaus: Jumalan viisaus on kokonaisvaltaista.

 

Ensinnäkin Jumalan viisaus muistuttaa kohtuudesta: "Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin." (1. Tim 6:8). Tämä on  risti-riidassa yleisen ajan hengen - ahneuden - kanssa.  

 

Toiseksi Jumala muistuttaa, että varsinainen kasvu tulee itse Jumalalta. Luomisen tuloksena Jumala asetti luomakuntaan sellaisen elämän voiman, että maa edelleen tuottaa suunnitelman mukaisesti. Ihmisen osuus kasvusta on sittenkin vain marginaalinen. "Ja ne, jotka tätä maailmaa hyödyksensä käyttävät, niinkuin eivät sitä käyttäisi; sillä tämän maailman muoto on katoamassa. " 1. Kor 7:29).

 

Me, kristityt, haluamme kantaa oman vastuumme: "Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne." (Jer 29:7).

 

Suurin ahneus on kuitenkin rahoitusmarkkinoilla, joilla lainoja on entistä isompien tuottojen toivossa myyty eteenpäin ja saatu aikaan melkoisia ketjutettuja vastuita.

 

Jumalan valtakunnassa ei ole ketjutettua vastuuta - kukin vastaamme itse Jumalan edessä välimiehenä Jeesus Kristus.

 

- JLe

 

_________________________________________________________________________

  

 

Aiempia kirjoituksia

2011-12-13 Joulu

2011-11-10 - Talouskriisin varjossa