01.02.2021     |  Aloitussivu  |  Viikko-ohjelma  |   Mihin uskomme?   |   Ajankohtaista  |  Kuvagalleria  |   Kuuntele saarnoja   |   Yhteystiedot

"Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."

-  Hebr. 10:10

Muita kirjoituksia:

2021-02-01 - Korona jatkuu

Aloitamme toista korona vuotta. Kukaan ei olisi uskonut, että joudumme tilanteeseen, jossa kristityille tärkeitä yhteisiä kokoontumisisa rajoitetaan - jopa kielletään. Rajoitukset kyllä hyväksymme ja ymmärrämme, että ne ovat kaikkien parhaaksi.

Tässäkin tilanteessa saamme voimaa Jumalan lupauksista. Ainakin nämä lupaukset tulevat mieleen:

• Hän pitää meistä huolen

• meille on luvattu terveys

• Herra lupasi olla meidän kanssamme joka päivä

• meillä on tulevaisuus ja toivo

• me emme ole yksin.

Meidän ei tarvitse murehtia. "Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?' (Matt. 6:31).

Korona-aikana terveys - tai huoli terveydestä - on luonnollisesti kaikkien mielessä. Pietarin ensimmäisessä kirjatussa puheessa pakanoille, hän kertoo Jeesuksen elämästä ja työstä: "teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet". Jeesus ei ole ainoastaan opettaja, vaan hänen puheessaan on voima ja valta.

Kun Jeesus oli viimeistä kertaa yhdessä opetuslastensa kanssa, hän kertoi tulossa olevasta kärsimyksestään ja ymmärsiopetuslasteen murheen; sen kuinka he joutuvat hämmenykseen ja epäuskon valtaan. Sitten hän lohdutti heitä sanoen "minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt. 28:20).

Paavali koki suuria vastuksia ja vainoja. Niiden keskellä hän kirjoitti korinttilaisille: "Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat". Toivo on vahva perustus; se ei perustu omaan suorittamiseen vaan armoon eikä siihen voi itse omalla työllä mitään lisätä.

Kristitiyinä me emme ole yksin, vaan meillä on tukiverkosto sisaria ja veljiä. "Kantakaa toistenne kuormia, ja niin te täytätte Kristuksen lain" (Gal. 6:2).

Rukollaan edelleen yhteisten asioiden puolesta:

• rukoillaan virukseen menehtyneiden ja heidän läheistensä puolesta

• rukoillaan sairastuneiden ja altistuneiden puolesta

• pyydetään varjelusta niille, jotka ovat suurimmassa vaarassa ja ovat heikkoja

• anotaan viisautta esivallalle,

• pyydetään taidollisuutta ja viisautta lääkäreille ja tutkijoille tilanteen hoitamisessa (pandemian hoito, rokote)

• rukoillaan toimittajien puolesta, että he osaisivat jakaa oikeaa ja asiallista tietoa

• rukoillaan perheiden puolesta, jotta kärsivällisyys poikkeusoloissa riittäisi vanhemmilla ja lapsilla

• rukoillaan niiden puolesta, jotka ovat pandemian vuoksi taloudellisessa ahdingossa

• rukoillaan hoitohenkilökunnan puolesta, että he jaksavat paineen alla tehdä työnsä niin kuin jumalalle.

Lisäksi on haaste meille kaikillei - "älkäämme jättäkö omaa seurakunnan-kokoustamme ..." - Heb. 10:25

- JLe

2021 © Euran helluntaiseurakunta